Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: «Άλμα» +74% στα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2018, στα 422 εκατ. δολ. - Στα 4,87 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Credit Suisse: «Άλμα» +74% στα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2018, στα 422 εκατ. δολ. - Στα 4,87 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα έσοδα της ελβετικής τράπεζας σημείωσαν οριακή πτώση στα 4,87 δισ. δολ. έναντι 4,95 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος
Σημαντική άνοδο σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Credit Suisse Group για το τρίτο τρίμηνο του 2018, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα βήμα ώστε η τράπεζα να καταγράψει τα πρώτα ετήσια κέρδη της μετά από τέσσερα χρόνια.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ελβετικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +74% στα 422 εκατ. δολ. ενώ τα προ φόρων κέρδη σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +38% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, στα 853,4 εκατ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν οριακή πτώση στα 4,87 δισ. δολ. έναντι 4,95 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με την Credit Suisse ωστόσο να αναφέρει ότι αυτό ήταν το ισχυρότερο τρίτο τρίμηνο από το 2014, σε προσαρμοσμένη βάση.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 447 εκατ. δολ. καθώς και έσοδα ύψους 5 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.
«Το τρίτο τρίμηνο, με πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και χαμηλότερα επίπεδα δραστηριότητας πελατών, μας επέτρεψε να επιδείξουμε την ανθεκτικότητα του νέου λειτουργικού μας μοντέλου, δεδομένου ότι παρέχουν το καλύτερο τρίτο τρίμηνο προσαρμοσμένου κέρδου από το 2014», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Tidjane Thiam, ο οποίος πρόσθεσε ότι «όσον αφορά το 2019, αναμένουν περαιτέρω βελτίωση του κέρδους από τα μέτρα που βρίσκονται άμεσα υπό τον έλεγχό μας».
Επιπλέον, η τράπεζα δήλωσε πως αναμένει ότι οι επιχειρήσεις της που σχετίζονται με τη διαχείριση πλούτου «θα συνεχίσουν να επωφελούνται από μία ευρεία βάση ανάπτυξης που θα βασίζεται στον πελάτη κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης