Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Στο επίκεντρο η νέα γενιά ασφαλιστών

tags :
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Στο επίκεντρο η νέα γενιά ασφαλιστών
Η Υδρόγειος Ασφαλιστική και η Υδρόγειος Ασφαλιστική Κύπρου συνδιοργάνωσαν το 2ο Διαδραστικό τους Συνέδριο, αφιερωμένο στους νεότερους εκπροσώπους των δικτύων συνεργατών τους και στις απόψεις τους για επίκαιρα ασφαλιστικά ζητήματα.
Στη Λάρνακα της Κύπρου πραγματοποιήθηκε το 2ο Διαδραστικό Συνέδριο της Υδρογείου Ασφαλιστικής και της Υδρογείου Ασφαλιστικής Κύπρου, μία σύμπραξη των δύο εταιριών, αφιερωμένη στη νέα γενιά ασφαλιστών και τα θέματα που διαμορφώνουν το αύριο της ασφαλιστικής βιομηχανίας.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Διαδραστικό Συνέδριο έφερε κοντά κορυφαίους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από τις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου και ειδικότερα νεότερους εκπροσώπους αυτών, επιτυγχάνοντας, μέσα από μία συμμετοχική διαδικασία, να αποτελέσει το βήμα των δικών τους απόψεων πάνω σε επίκαιρα ασφαλιστικά ζητήματα, καθώς και «εργαστήριο» νέων ιδεών και προτάσεων, που οι δύο εταιρίες θα μετουσιώσουν σε δράσεις με αμφίδρομο όφελος.
Κατά την έναρξη του διήμερου συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Οκτωβρίου, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Υδρογείου Ασφαλιστικής και Υδρογείου Ασφαλιστικής Κύπρου, κ. Παύλος Κασκαρέλης και δρ Νάκης Αντωνίου, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στα γόνιμα συμπεράσματα του πρώτου διαδραστικού συνεδρίου, καθώς και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν από τις εταιρίες ως αποτέλεσμα αυτών. Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και την Οδηγία Διανομής Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD) και οι επιδράσεις τους στη λειτουργία και τη συνεργασία ασφαλιστικών εταιριών και διαμεσολαβητών αποτέλεσαν το αντικείμενο δύο εξειδικευμένων παρουσιάσεων κατά την πρώτη ημέρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε επίσης η τεχνολογική «ενότητα» του συνεδρίου, κατά την οποία παρουσιάσθηκαν -από εξειδικευμένους ομιλητές- και στη συνέχεια συζητήθηκαν -από τους συμμετέχοντες- δύο θέματα αιχμής: η σύγχρονη τηλεματική τεχνολογία και οι εφαρμογές της σε διάφορους κλάδους ασφάλισης, καθώς και η κυβερνοασφάλεια -οι διαδικτυακοί κίνδυνοι και τα σχετικά ασφαλιστικά προϊόντα.
Κατά τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, η Υδρόγειος Ασφαλιστική Κύπρου ανακοίνωσε δύο νέες συνεργασίες με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και την Greek Flying Doctors, οι οποίες σκοπό έχουν να ενδυναμώσουν την παρουσία της εταιρίας στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα σειρά ασφαλιστικών προϊόντων, την οποία πρόκειται σύντομα να παρουσιάσει στην ελληνική αγορά η Υδρόγειος Ασφαλιστική, να συμμετάσχουν σε μία διαδραστική ενότητα σχετική με τις σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων, αλλά και να συνεισφέρουν με τις προτάσεις τους σε μελέτη περίπτωσης αναφορικά με την ασφάλιση μίας καθετοποιημένης αγροτικής και κτηνοτροφικής μονάδας.
«Εσείς αποτελείτε το νέο αίμα, την ελπίδα και το μέλλον του ασφαλιστικού θεσμού, ο οποίος, εξελίσσεται, εκσυγχρονίζεται και αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, παραμένει ωστόσο στη βάση του βαθιά ανθρωποκεντρικός», επεσήμανε απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ο πρόεδρος της Υδρογείου Ασφαλιστικής, κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης, κατά την έναρξη του Συνεδρίου, αναφερόμενος στην εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου, καθώς και τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν τους επαγγελματίες της ασφάλισης του αύριο.
«Μέσα σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο, η δύναμη των ιδεών αποτελεί τον βασικό κινητήριο μοχλό της προόδου και της εξέλιξης. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία των δύο αγορών μας, υλοποιήσαμε επιτυχώς και φέτος με την Υδρόγειο Κύπρου το 2ο Διαδραστικό Συνέδριο, ένα forum ανταλλαγής γνώσεων και ανάπτυξης συνεργειών με το πλέον δυναμικό κομμάτι των ασφαλιστικών μας διαμεσολαβητών, τη νέα γενιά. Τα πορίσματα και οι προτάσεις που προέκυψαν αποτελούν ήδη για εμάς υλικό για έμπνευση αλλά και πράξη στο άμεσο μέλλον», ανέφερε σχετικά ο Παύλος Κασκαρέλης, αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής Κύπρου, δρ Νάκης Αντωνίου, θέλοντας να τονίσει τη σημαντικότητα του 2ου Διαδραστικού Συνεδρίου, ανάφερε χαρακτηριστικά πως «ήταν μια πρωτοποριακή ιδέα, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και πλέον έχει γίνει θεσμός και για τις δύο εταιρίες. Σε ένα ασφαλιστικό περιβάλλον το οποίο συνεχώς διαμορφώνεται, λόγω των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων, έχουμε πάντοτε ως επίκεντρό μας τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, στεκόμαστε δίπλα του ως αρωγοί, προσφέροντάς του τα απαραίτητα όπλα και εφόδια για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του επαγγέλματος. Μαζί μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».
«Το ζωτικό συστατικό σε κάθε ιστορία επιτυχίας είναι η σωστή επικοινωνία και η συνεργασία», είπε κατά το κλείσιμο του Συνεδρίου ο κ. Λουκάς Κορομπίλης, γενικός διευθυντής της Υδρογείου Ασφαλιστικής, ο οποίος συνεχάρη τους συνέδρους για την ενεργό συμμετοχή τους, επισημαίνοντας ότι «μέσα από αυτή τη διαδικασία αποδείξατε πως είστε ικανοί να ανταποκριθείτε δημιουργικά και αποτελεσματικά στις προκλήσεις των ραγδαίων και απρόβλεπτων εξελίξεων που διαμορφώνουν το ασφαλιστικό αλλά και ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό τοπίο της εποχής μας».

Θεματολογία και εισηγητές του 2ου Διαδραστικού Συνεδρίου
• Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων - Γεωργία Γεωργίου, νομική σύμβουλος
• Η Οδηγία IDD - Χρυσόστομος Παρπούνας, αν. γενικός διευθυντής & διευθυντής Marketing, Υδρόγειος Ασφαλιστική Κύπρου & Πάνος Νικολάου, εμπορικός διευθυντής, Υδρόγειος Ασφαλιστική.
• Τεχνολογία & Telematics στην υπηρεσία της ασφάλισης - Θοδωρής Ελισσαίος, Parity Telematics
• Διαδικτυακοί Κίνδυνοι και Cyber Insurance - Αγγελική Καναβού & Κωνσταντίνα Εμμανουηλίδου, AON - Ανδρέας Χριστοφορίδης, ICSI
• Νέα σειρά προγραμμάτων, Σεραφείμ Αίσωπος, σύμβουλος Διοίκησης & Ανάπτυξης, Υδρόγειος Ασφαλιστική.
• Case Study: Εισήγηση Ασφάλισης Παραγωγικής Αλυσίδας - Πανίκος Παπαπέτρου, διευθυντής Τμήματος Αποδοχής Κινδύνων, Υδρόγειος Ασφαλιστική Κύπρου & Πάνος Νικολάου, εμπορικός διευθυντής, Υδρόγειος Ασφαλιστική.
• Τεχνικές Πωλήσεων, Επικοινωνία, Γλώσσα Σώματος, Perception - Χρυσόστομος Παρπούνας, αν. γενικός διευθυντής & διευθυντής Marketing, Υδρόγειος Ασφαλιστική Κύπρου & Σεραφείμ Αίσωπος, σύμβουλος Διοίκησης & Ανάπτυξης, Υδρόγειος Ασφαλιστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης