Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα συζητηθούν μόνο μετά από μια συμφωνία για το Brexit

Κομισιόν: Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα συζητηθούν μόνο μετά από μια συμφωνία για το Brexit
Το δημοσίευμα των «Times» που ανέφερε ότι η Βρετανία και η ΕΕ έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μετά το Brexit, διέψευσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Το δημοσίευμα των «Times», που ανέφερε ότι η Βρετανία και η ΕΕ έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μετά το Brexit, διέψευσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι μια τέτοια σχέση θα συζητηθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας «διαζυγίου».
«Αυτό το δημοσίευμα δεν είναι τεκμηριωμένο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.
«Οι διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Απόσυρσης βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχει μια σαφής ακολουθία.
Η μελλοντική σχέση θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας για την Απόσυρση, λαμβάνοντας υπόψη την αυτονομία της ΕΕ στον τομέα της ισοδυναμίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Παράλληλα, η Danuta Huebner, μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ασχολείται με το Brexit, δήλωσε ότι η μελλοντική σχέση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας μετά το Brexit ενδέχεται να διέπεται από Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών, κανόνες νομικής ισοδυναμίας για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και μνημόνια κατανόησης.
Η Huebner δήλωσε ακόμη ότι είναι απίθανο να περιμένει κάτι περισσότερο για τους μελλοντικούς δεσμούς, αλλά υποστήριξε ότι μια τέτοια συμφωνία είναι ήδη καλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης