Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βούτυρο στο ψωμί των σορτάκηδων

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βούτυρο στο ψωμί των σορτάκηδων
ΑΓΟΡΑ: «Βούτυρο στο ψωμί» των σορτάκηδων η αγορά μας. Δίνουμε όμως και εμείς κάτι αφορμές για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους… Δεν παιζόμαστε! Από εκεί που κοιτούσαμε τις 650 μονάδες, τώρα πάμε μία βόλτα ξανά στα χαμηλά έτους των 610 μονάδων.

Ας ελπίσουμε πως μετά από μία τέτοια υποχώρηση θα δούμε κάποια αντίδραση. Ήταν άλλωστε η πίεση μεγάλη σήμερα.

Ελπίζουμε επίσης οι εισηγμένοι να το πήραν το μήνυμα και να διορθωθούν. Γιατί σου λέει ο ξένος, «εγώ μεγάλε βάζω τα λεφτά μου και σε στηρίζω, αλλά δεν θα κάτσουμε να βλέπουμε τα λάθη σου και να τα επικροτούμε».

SHORT: Μας φταίνε λέει οι κακοί ξένοι που βγάζουν ψεύτικες εκθέσεις, παραποιούν στοιχεία κτλ κτλ. Καλά βλέπετε τι γίνεται ή θα πρέπει να σας το κάνουν πιο λιανά; Σε όλα τα επίπεδα η χώρα δίνει αφορμές για short.

Από πού να ξεκινήσεις: Από γεωπολιτικά, από μεταρρυθμίσεις, από επιχειρηματικότητα, από φυγή επιχειρήσεων, από προεκλογικό κλίμα, από πόλωση, από πού;

Βρε σου λέει ο ξένος, είχατε τη Folli Follie, τώρα κάνετε business με POS και χρυσές βίζες σε Κινέζους, και ποιος ξέρει τι άλλο γίνεται σε αυτή τη χώρα. Λίγη σοβαρότητα παιδιά, δεν φταίνε οι σορτάκηδες για το ελληνικό μπάχαλο, άλλωστε όταν ανέβαινε ποιοι το ανέβαζαν, οι Έλληνες; Τότε ήταν καλοί;

ΧΑ: Μεγαλοπρεπέστατο το -3,25%. Στο -13,88% η Motor Oil, βούλιαξαν ξανά οι τράπεζες, και λίγο έως περισσότερο οι περισσότερες μετοχές.

MOTOR OIL: «Καρφί» στη σημαντική στήριξη των 18 ευρώ πήγε η μετοχή και πρέπει όχι μόνο να κρατήσει αλλά και να ανακάμψει δυναμικά γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω υποχώρησης έως και 2-2,5 ευρώ, έλεγαν στη στήλη τεχνικοί αναλυτές όταν η μετοχή ήταν κοντά στα 19 ευρώ.

Έκλεισε πάντως ακριβώς στα 18 ευρώ αλλά με χαμηλό ημέρα τα 17,80 ευρώ. Πάνω από 1 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια και η αποτίμηση πλέον οριακά χαμηλότερα των 2 δισ. ευρώ. Απώλειες 19,3% σε τρεις μέρες.

JUMBO: Βρέθηκε μέχρι και στα 12,24 ευρώ αλλά έκλεισε τελικά στα 12,50 ευρώ με απώλειες 2,95% και όγκο 230 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τις πήρε και τις σήκωσε το κύμα ρευστοποιήσεων. Καλύτερα η Εθνική που έχασε μόνο 2,95% και χειρότερα η Eurobank που έχασε 7,56%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τα χαμηλά 17 μηνών ξαναέπιασε η μετοχή και δεν αποκλείεται περαιτέρω υποχώρηση προς τα 7,20 ευρώ αν και στο κλείσιμο βελτίωσε λίγο την τιμή στα 7,70 ευρώ.

EUROBANK: Στο -10% πριν τις δημοπρασίες και στα 0,5355 ευρώ αλλά μπήκαν μεγάλες εντολές από 0,55 ευρώ και πάνω και κάπως περιορίστηκε η πτώση.

QUEST: Επιστροφή κεφαλαίου 0,38 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό καλείται να αποφασίσει η έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου. Δηλαδή 2,5% απόδοση καθαρή χωρίς να μετρήσουμε την τεράστια άνοδο της μετοχής.

Κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, ήταν στα 3,60 ευρώ και από τότε έχει δώσει και επιστροφή σε είδος στους μετόχους τις μετοχές της BriQ. Μετοχή πρότυπο για το ΧΑ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 1,84 ευρώ και στο -6,12% με 16 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 80,4 εκατ. ευρώ. Καλύτερα να μη φύγει χαμηλότερα, γιατί μπορεί να φύγει αρκετά.

ΕΚΤΕΡ: Ξεκίνησε δυναμικά, αλλά που να περιμένει και αυτή τέτοιο κλίμα. Πάντως κατάφερε να κλείσει με άνοδο 2,88% και στα 1,07 ευρώ με όγκο 37 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡ: Για να δούμε αν θα μάθουμε κάτι νέο αναφορικά με τις δικαστικές διαμάχες. Το ταμπλό προσπαθεί να προεξοφλήσει θετική έκβαση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης