Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Άρχισαν οι κοινές περιπολίες ΗΠΑ και Τουρκίας στη Μανμπίτζ

Συρία: Άρχισαν οι κοινές περιπολίες ΗΠΑ και Τουρκίας στη Μανμπίτζ
Οι τουρκικές και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν κοινές περιπολίες στη Μανμπίτζ, πόλη της βόρειας Συρίας
Οι τουρκικές και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν κοινές περιπολίες στη Μανμπίτζ, πόλη της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας που θεωρείται "τρομοκρατική" από την Άγκυρα, αλλά είναι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
"Οι κοινές περιπολίες των τουρκικών και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μανμπίτζ άρχισαν σήμερα στις 15:53 (14:53 ώρα Ελλάδας)", δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας H. Acar.
Εξάλλου ο εκπρόσωπος του υπό την Ουάσινγκτον διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών δήλωσε σήμερα (1/110 ότι ο εν λόγω συνασπισμός εργάζεται για μια "αποκλιμάκωση" στη βόρεια Συρία ανάμεσα στην Τουρκία και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη πως αναστέλλουν την επίθεσή τους κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία.
Όπως διευκρίνισαν, η απόφαση αυτή ελήφθη ως αντίδραση στους σποραδικούς βομβαρδισμούς που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες από την Τουρκία εναντίον κουρδικών στρατιωτικών θέσεων στη βόρεια Συρία.
"Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία και με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις για μια αποκλιμάκωση", υπογράμμισε στο Twitter ο συνταγματάρχης S. Ryan, εκπρόσωπος του υπό την Ουάσινγκτον διεθνούς συνασπισμού.
Οι ΗΠΑ είχαν ήδη εκφράσει την "ανησυχία" τους μετά τα πλήγματα του τουρκικού στρατού με στόχο θέσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κύριας πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης