Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Ελπίζουμε στην ενίσχυση των σχέσεων με τη Γερμανία, παρά τις δύσκολες διεθνείς συγκυρίες

Putin: Ελπίζουμε στην ενίσχυση των σχέσεων με τη Γερμανία, παρά τις δύσκολες διεθνείς συγκυρίες
Την ελπίδα ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας θα ενισχυθούν παρά τις δύσκολες συγκυρίες, εξέφρασε o Vladimir Putin
Την ελπίδα ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας θα ενισχυθούν παρά τις δύσκολες συγκυρίες που επικρατούν στη διεθνή πολιτική και οικονομία, εξέφρασε σήμερα (1/11/2018) ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Ο Putin είχε σήμερα συνάντηση στο Κρεμλίνο με Γερμανούς επιχειρηματίες, την ίδια στιγμή που η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, επισκεπτόταν το Κίεβο και συναντούσε τον Ουκρανό πρόεδρο, Petro Poroshenko, δηλώνοντας ότι η Γερμανία θα ταχθεί υπέρ της συνέχισης των κυρώσεων κατά της Μόσχας, εξαιτίας της κατάστασης στην Ανατολική Ουκρανία.
Ο Putin επεσήμανε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών το 2017 αυξήθηκε κατά 23% φθάνοντας τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ όπως είπε ο δείκτης αυτός στην περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους αυξήθηκε επιπλέον κατά 24%.
Απευθυνόμενος στους Γερμανούς επιχειρηματίες είπε χαρακτηριστικά:
«Εκτιμούμε πολύ την ετοιμότητα του επιχειρηματικού κόσμου της Γερμανίας για συνεργασία, τον ρεαλισμό σας και τις εποικοδομητικές σας διαθέσεις και ευελπιστούμε, ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται προοδευτικά, ακόμη και στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες που επικρατούν στην διεθνή πολιτική και την παγκόσμια οικονομία».
Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ακόμη ότι η συνάντηση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται κατά σειρά και πως τέτοιου είδους συστηματικές και άμεσες επαφές είναι πολύ σημαντικές από πρακτικής απόψεως, καθώς όπως είπε η Γερμανία είναι ένας από του μεγαλύτερους οικονομικούς εταίρους της Ρωσίας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι γερμανικές επενδύσεις σε διάφορους τομείς της ρωσικής οικονομίας υπερβαίνουν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ρωσικές στη γερμανική οικονομία τα 9 δισεκατομμύρια.
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία καλύπτει το ένα τρίτο (30%) των αναγκών της Γερμανίας σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, εκθειάζοντας την ενεργειακή συνεργασία με την Γερμανία που άρχισε επί Σοβιετικής Ένωσης με βάση τη συμφωνία που είχε γίνει γνωστή ως συμφωνία «Αέριο έναντι σωλήνων», όπως και τον αγωγό Nord Stream, αλλά και τον «Nord Stream -2» η κατασκευή του οποίου -όπως είπε- προχωράει «με ταχείς ρυθμούς».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης