Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων λόγω μάκρο - Στο 3,14% το 10ετές

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων λόγω μάκρο - Στο 3,14% το 10ετές
Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ υποχωρούν, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν μια επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της δραστηριότητας στον μεταποιητικό κλάδο των Ηνωμένων Πολιτειών
Υποχωρούν σήμερα (1/11/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, στον απόηχο απογοητευτικών στοιχείων για την αμερικανική μεταποίηση.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της δραστηριότητας στον μεταποιητικό κλάδο των Ηνωμένων Πολιτειών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών τον Οκτώβριο 2018,
Συγκεκριμένα, ο δείκτης της ISM διαμορφώθηκε στις 57,7 μονάδες, από 59,8 τον προηγούμενο μήνα, αν και παρέμεινε αρκετά υψηλότερα των 50 μονάδων, που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.
Ο δείκτης PMI της Markit για τη μεταποίηση των ΗΠΑ υποχώρησε με χαμηλότερο ρυθμό τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, στις 55,7 μονάδες -από 55,9 τον Σεπτέμβριο.
Τα στοιχεία ήταν υποδεέστερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η επιβράδυνση αποδίδεται, κυρίως, στις σημαντικά μειωμένες νέες παραγγελίες.
Περί τις 21:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχωρεί κατά 1,7 μονάδες βάσης, στο 3,14%.


Η απόδοση του 2ετούς υποχωρεί κατά 2 μ.β. στο 2,86%, ενώ του 30ετούς σημειώνει πτώση 1,9 μ.β. στο 3,38%.  
Σε άλλα οικονομικά νέα, μείωση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των συνεχιζόμενων αξιώσεων υποχώρησε σε χαμηλά άνω των 45 ετών, σε μια περαιτέρω ένδειξη σύσφιξης της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 την εβδομάδα έως την 27η Οκτωβρίου 2018, στις 214.000.
Από την άλλη, επιβράδυνση κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο του 2018 η αύξηση της παραγωγικότητας των Αμερικανών εργαζομένων, ενώ τα εργατικά κόστη ανέκαμψαν μετά τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ειδικότερα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά 2,2% στο γ’ τρίμηνο, ενώ τα στοιχεία για το β’ τρίμηνο αναθεωρήθηκαν ελαφρώς ανοδικά, δείχνοντας μια αύξηση 3% -ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης από το πρώτο τρίμηνο του 2015- αντί του +2,9% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Παράλληλα, το μοναδιαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 1,2% στο γ’ τρίμηνο, έναντι πτώσης 1% του προηγούμενου τριμήνου, που ήταν η μεγαλύτερη από το γ’ τρίμηνο του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης