Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί να άνοιξε ανοδικά, αλλά η επιφυλακτικότητα είναι διάχυτη. Τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στη Motor Oil μετά το χθεσινό μεγάλο ξεπούλημα. Θα δοθούν και σήμερα μεγάλες μάχες.

Το ανοδικό ξεκίνημα αποτελεί μία τεχνική αντίδραση μετά τα χθεσινά. Είναι και καλό το κλίμα στο εξωτερικό οπότε έχει μία πρόσθετη βοήθεια για να κάνει μία καλή κίνηση σήμερα, εκτός και αν το δουν καλή ευκαιρία οι πωλητές.

Ωστόσο, οι ανησυχίες διατηρούνται και χρειάζεται αυξημένη προσοχή το επόμενο διάστημα. Δεν έχουν γίνει και λίγα. Οι ξένοι είναι πλέον εξαιρετικά επιφυλακτικοί, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο, για τις ελληνικές μετοχές.

MOTOR OIL: Έφυγαν κάποιες μαρκετιές και την πήγαν μέχρι τα 18,52 ευρώ, αλλά κινείται λίγο πάνω από τα 18 ευρώ. Κρίσιμο τεχνικά το σημείο και αν δεν κρατήσει δεν αποκλείεται να κινηθεί προς τα 15 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως μόνο από τις επίσημες ανακοινώσεις οι insiders πούλησαν εκατοντάδες χιλιάδες μετοχές το προηγούμενο διάστημα και σε τιμές σημαντικά υψηλότερες από τις τωρινές. Πάντα με βάσει τις δημοσιεύσεις που γίνονται.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Εκτίμηση της στήλης είναι ότι πολλές αποτιμήσεις έχουν γίνει εξαιρετικά ελκυστικές και η ασφάλεια είναι μεγαλύτερη έναντι πολλών blue chips στα οποία πραγματικά δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Κάποιες παίζουν με μονοψήφιο p/e ήδη τα κέρδη εξαμήνου!

Υπάρχουν καθαρές εταιρείες με χαμηλό δανεισμό, καλές ταμειακές ροές, περιουσιακά στοιχεία και βελτιωμένη επιχειρηματική δραστηριότητα. Ας μην ξεχνάμε πόσες μικρούλες έγιναν μεγάλες στα χρόνια της κρίσης στο ταμπλό του ΧΑ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 83 εκατ. ευρώ έχει υποχωρήσει η κεφαλαιοποίηση με την καθαρή θέση να είναι στα 142,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 9,6 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.

ΕΚΤΕΡ: Κινητικότητα και σήμερα στη μετοχή. Είπαμε πήρε το ακίνητο στην Πάρο μία σημαντική έγκριση αλλά και το εξάμηνο ήταν καλό. Στα 1,11 ευρώ με τους αγοραστές να είναι στα 1,10 ευρώ.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Πήραν τις 15 χιλ. μετοχές που πουλούσε κάποιος στα 0,84 ευρώ εδώ και μερικές μέρες και άφησε και μερικά στην πλευρά των αγοραστών μήπως υπάρχουν κι άλλα. Μόλις έγιναν οι αγορές πήρε ανάσες μέχρι τα 0,90 ευρώ ο τίτλος.

ΚΕΚΡΟΨ: Με άνοδο άνω του 6% και την αγορά να «ποντάρει» σε θετικά νέα από τις δικαστικές περιπέτειες με τα ακίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης