Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλωμενάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δείχνει πανικό και φόβο η ΝΔ για το πόρισμα της εξεταστικής για την Υγεία

tags :
Μπαλωμενάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Δείχνει πανικό και φόβο η ΝΔ για το πόρισμα της εξεταστικής για την Υγεία
Τη Δευτέρα θα το παραλάβουν τα κόμματα, η Ολομέλεια θα αποφασίσει αν θα συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή είπε ο κ.Μπαλωμενάκης
Την θέση ότι η ΝΔ δείχνει πανικό και φόβο με την αντίδραση της ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, Αν. Μπαλωμενάκης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μπαλωμενάκης υποστήριξε ότι το πόρισμα θα δοθεί στα κόμματα την ερχόμενη Δευτέρα και ότι η Ολομέλεια είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θα συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή.
«Θα συζητήσουμε τα σημεία του πορίσματος ένα - ένα ενώπιον του ελληνικού λαού και σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα το παραδώσουμε στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει αν θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή.
Ένας υπεύθυνος διάλογος θα βοηθήσει και το λαό να καταλάβει ότι καταρχήν δεν έγινε τσάμπα αυτή η δουλειά 18 μηνών και είναι και μια ευκαιρία να εντοπίσουμε παθογένειες ή να δούμε αν μπορούμε να διορθώσουμε και κάποια πράγματα» υποστήριξε ο κ.Μπαλωμενάκης.
«Είναι μία αποτύπωση 18 μηνών συζητήσεων, εξετάσεων μαρτύρων, εγγράφων, πληροφοριών που συλλέξαμε, δεν είναι μία έκθεση ιδεών, είναι μία προσπάθεια συλλογική, που έχει βάθος χρόνου πίσω και αποτυπώνει μία προσπάθεια γιγαντιαίων διαστάσεων.
Το πόρισμα είναι αρθρωτό, έχει τέσσερα κομμάτια και μία εισαγωγή και ξεκινάει με την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν που χρονολογικά ήταν η πρώτη που εξετάστηκε.
Τη Δευτέρα θα το έχουν παραλάβει τα πολιτικά κόμματα.
Εκεί θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις» υποστήριξε ο κ.Μπαλωμενάκης, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι πριν ακόμα δει το πόρισμα έκανε λόγο για σκευωρίες.
«Όταν τεκμηριώνει κανείς με γεγονότα, με ημερομηνίες, έγγραφα, με συνδυασμό εγγράφων, με πράγματα που είναι υπεράνω πάσας αμφισβητήσεως, όπως εκθέσεις ελεγκτικών οργάνων, της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, του ίδιου του εισαγγελέα διαφθοράς, το να λέμε για σκευωρία, όποιος το λέει, υποβιβάζει τον εαυτό του.
Ας δούμε τα στοιχεία, εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι και πολλά από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, ειδικά από τη ΝΔ, θα αισθανθούν την ανάγκη να συμφωνήσουμε στις βασικές τουλάχιστον παραδοχές, ότι αυτά τα λεφτά χαθήκαν, έγινε ανωμαλία, κακοδιαχείριση, σπατάλη, ρεμούλα, υπήρξε αδιαφάνεια.
Αυτά θα πρέπει να σκεφτούν πρώτα και να μην εκτίθενται στον ελληνικό λαό και λένε για σκευωρίες και για γελοία πρόσωπα που βγάζουν γελοία πορίσματα.
Νομίζω ότι αυτά πανικό δείχνουν, φόβο, αμετροέπεια» υποστήριξε ο κ.Μπαλωμενάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης