Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Προετοιμάζεται το έδαφος για αλλαγή επιπέδου στο ΧΑ

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Προετοιμάζεται το έδαφος για αλλαγή επιπέδου στο ΧΑ
Συνήθως κινήσεις όπως του γενικού δείκτη το τελευταίο διάστημα δημιουργούν νέα πτωτική κίνηση εκτόνωσης προς την περιοχή των 575 μονάδων
Ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου «ψυχορραγεί» εδώ και πολλές συνεδριάσεις μέσα στο εύρος διακύμανσης των 650 με 610 μονάδων πραγματοποιώντας ουσιαστικά μια ταλάντωση δίχως την απαραίτητη τεχνική φόρα για την υπέρβαση της ζώνης αντίστασης των 650 με 660 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets, στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Οι διαγραμματικές αυτές συνθήκες με την κίνηση του Γενικού Δείκτη στα χαμηλά της καθοδικής κίνησης προετοιμάζουν συνήθως το έδαφος για αλλαγή επιπέδου με τη δημιουργία μιας νέας πτωτικής κίνησης εκτόνωσης προς την περιοχή των 575 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Βίαιη αλλαγή στο υπάρχον πτωτικό σκηνικό θα μπορούσε να προκληθεί μόνο με την επιτυχημένη δίχως επιστροφή αρπαγή των 660 μονάδων.
Αντιμέτωπος με το επίπεδο στήριξης των 1610 με 1600 μονάδων δείχνει να βρίσκεται για δεύτερη φορά ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25παρουσιάζοντας εμφανή τα σημάδια πιθανής βύθισης προς το επόμενο σαθρό επίπεδο των 1580 μονάδων.
Για να μπορέσουμε και εδώ να χαράξουμε μια νέα στρατηγική ανοδικής κατεύθυνσης θα πρέπει ο δείκτης να τμήσει με αυξημένο τζίρο συναλλαγών το τόξο πτωτικής τάσης του περασμένου Ιουλίου στις 1685 μονάδες περίπου, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Τέλος η αποτυχία δραπέτευσης του Τραπεζικού Δείκτη άνω του ορίου αντίστασης των 563 με 550 μονάδων έφερε ένα μη αναμενόμενο από την αγορά βίαιο πισωγύρισμα προς την περιοχή συνήθης το τελευταίο χρονικό διάστημα αφετηρίας των 480 με 475 μονάδων. Εδώ το σημείο κλειδί στο «ταλαιπωρημένο» Τραπεζικό Δείκτη είναι η βραχυχρόνια περιοχή στήριξης, που εκτείνεται από τις 462 έως τις 456 μονάδες.
Έτσι ενώ η σθεναρή διατήρηση του άτμητου της εν λόγω ζώνης θα αναπτερώσει το ηθικό των αγοραστών η καθοδική της καταστρατήγηση θα την οδηγήσει αύτανδρη προς το ψυχολογικό όριο των 400 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης