Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι εξαιρέσεις χωρών από τις αμερικανικές κυρώσεις δείχνουν ότι οι ΗΠΑ δε μπορούν να μας περιορίσουν

Ιράν: Οι εξαιρέσεις χωρών από τις αμερικανικές κυρώσεις δείχνουν ότι οι ΗΠΑ δε μπορούν να μας περιορίσουν
Η πλευρά της Τεχεράνης δήλωσε ότι δε γνωρίζει εάν οι εξαιρέσεις των χωρών από τις κυρώσεις των ΗΠΑ θα είναι προσωρινές ή μόνιμες
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χορηγήσουν απαλλαγές σε ορισμένες χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο, αναφέρθηκε σήμερα (2/11) ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Amir Hossein Zamaninia, τονίζοντας ότι οι σχετικές κινήσεις δείχνουν την αδυναμία της Ουάσιγκτον να περιορίσει τις εξαγωγές της Τεχεράνης.
Ειδικότερα, ο κ. Zamaninia δήλωσε ότι «η παροχή απαλλαγών σε οκτώ χώρες δείχνει ότι οι ΗΠΑ δε μπορούν να αποσύρουν το ιρανικό αργό πετρέλαιο από την αγορά», με τον ίδιο ωστόσο να διευκρινίζει ότι δε γνωρίζει εάν οι απαλλαγές θα είναι μόνιμες ή προσωρινές.
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις χώρες που ενδέχεται να πάρουν απαλλαγή από τις ΗΠΑ συμπεριλαμβάνονται οι Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία και Νότια Κορέα.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου, ενώ οι αναλτές εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος στην οικονομία της χώρας και τις εξαγωγές πετρελαίου θα είναι σημαντικός.
Η κυβέρνηση Trump είχε καλέσει από τον Ιούνιο όλες τις χώρες να διακόψουν πλήρως την αγορά ιρανικού πετρελαίου μέχρι τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι θα επιβάλει «ισχυρές κυρώσεις» σε όσες χώρες δεν το πράξουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης