Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Επιμορφωτική ημερίδα του ΕΙΑΣ για την Οδηγία IDD

tags :
Επιμορφωτική ημερίδα του ΕΙΑΣ για την Οδηγία IDD
Το ΕΙΑΣ επαναλαμβάνει στις 16 Νοεμβρίου την ημερίδα με θέμα «Η Οδηγία IDD και οι Επιδράσεις της στην Ασφαλιστική Αγορά», με σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού της αγοράς
Στις 16 Νοεμβρίου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, ανταποκρινόμενο σε αίτημα πολλών στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, επαναλαμβάνει την εξαιρετικά επίκαιρη επιμορφωτική ημερίδα, «Η Οδηγία IDD και οι Επιδράσεις της στην Ασφαλιστική Αγορά» προς τον σκοπό της ευρύτερης εφικτής ενημέρωσης του ανθρώπινου δυναμικού της αγοράς μας.
Μάλιστα, την ημερίδα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι της περιφέρειας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής τεχνολογίας webinar, σε πραγματικό χρόνο.
Η Οδηγία IDD και η επικείμενη ενσωμάτωση των προβλέψεών της στην εθνική μας νομοθεσία αναμένεται να αναδιαμορφώσει και να επηρεάσει άμεσα και δραστικά το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της ασφαλιστικής αγοράς μας, καθώς προϋποθέτει ακόμη πιο ισχυρές πελατοκεντρικές διαστάσεις στο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, αλλά και στον τρόπο εργασίας των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, προς όφελος της περαιτέρω προστασίας των καταναλωτών, της διαφάνειας και της ασφάλειας των συναλλαγών.
Σε αυτό το πλαίσιο, καθώς μάλιστα η εφαρμογή των προβλέψεων της Οδηγίας είναι πραγματικά «προ των πυλών», η επιμορφωτική ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών είναι εξαιρετικά επίκαιρη και συμβάλει στην έγκαιρη κατανόηση των αλλαγών που οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές καλούνται να επιμεληθούν.
Ειδικότερα, η επιμορφωτική ημερίδα, διάρκειας τεσσάρων (4) εκπαιδευτικών ωρών, αναπτύσσει τα ακόλουθα θέματα υψηλού ενδιαφέροντος:
1. Εισαγωγή και πεδία Εφαρμογής της Οδηγίας IDD
2. Επαγγελματικές & Οργανωτικές Απαιτήσεις
3. Ειδικές Απαιτήσεις Παροχής Πληροφοριών και Κανόνες Επαγγελματικής Δεοντολογίας
4. Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Εναλλακτικά Πρότυπα Πωλήσεων
5. Όροι και Πλαίσιο Ενημέρωσης Πελατών
6. Πρότυπα Διασταυρούμενων Πωλήσεων
7. Πολιτική και Διαδικασία Εποπτείας και Ποιοτικού Ελέγχου Ασφαλιστικών Προϊόντων
8. Αξιολόγηση Καταλληλότητας και Σκοπιμότητας Προτεινόμενου Προϊόντος
9. Κυρώσεις και Αποτελεσματική Εφαρμογή Κυρώσεων και Λοιπών Μέτρων
10. Επισκόπηση των υποχρεώσεων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Διαμεσολαβητών έναντι των πελατών τους.
Πέραν της θεωρητικής προσέγγισης των προβλέψεων της Οδηγίας IDD, αλλά και των προβλέψεων του σχετικού (Σχεδίου) Νόμου, έμφαση θα δοθεί σε απτά παραδείγματα οργάνωσης της λειτουργίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και του τρόπου εργασίας των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, κατά τις ως άνω συστάσεις και διατάξεις τους.
Εισηγητές της επιμορφωτικής ημερίδας είναι:
Η κα Νάνσυ Βαρβιτσιώτη, επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου Εθνικής Ασφαλιστικής. Η κα Βαρβιτσιώτη είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), ορκωτή ελέγκτρια και Λογίστρια, CPA (Gr), CRMA και μέλος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών. Διαθέτει πλούσια εμπειρία ως ελέγκτρια του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, ως Αudit manager της εταιρίας Arthur Andersen και ως διευθυντικό στέλεχος Εσωτερικού Ελέγχου της εταιρίας Eurolife ERB.
Κατά την τελευταία εξαετία έχει τη γενική εποπτεία, διεύθυνση και συντονισμό των δραστηριοτήτων της Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ προηγουμένως διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος Εσωτερικού Ελέγχου αυτής. Διδάσκει θέματα Εσωτερικού Ελέγχου και Κανονιστικής Συμμόρφωσης σε Εκπαιδευτικά Σεμινάρια αντίστοιχου εξειδικευμένου ενδιαφέροντος.
Ο κ. Νίκος Μαρκόπουλος, δικηγόρος και διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου Interamerican, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών M.Sc. in Insurance Risk Management του ALBA Graduate Business School και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.
Ο κ. Μαρκόπουλος διαθέτει υψηλή εξειδίκευση επί θεμάτων Ασφαλιστικού Δικαίου και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, ενώ διδάσκει τα θεματικά αυτά αντικείμενα σε αντίστοιχα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.
Η ανωτέρω Επιμορφωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) στις 16 Νοεμβρίου, 14.30 – 17.50.
Οι συμμετέχοντες στην επιμορφωτική ημερίδα θα λάβουν πλήρες σετ ηλεκτρονικών σημειώσεων και παρουσιάσεων, στο προσωπικό ή εργασιακό τους e-mail.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν και διαδικτυακά, εφόσον διαθέτουν γραμμή ADSL με ταχύτητα ανώτερη των 2 Mbps. Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018.

Κόστος Συμμετοχής
Εταιρίες - Μέλη ΕΙΑΣ
• εξατομικευμένες συμμετοχές: €50
• πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €40 ανά συμμετοχή

Εταιρίες - μη Μέλη ΕΙΑΣ
• εξατομικευμένες συμμετοχές: €60
• πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €50 ανά συμμετοχή

Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY
• εξατομικευμένες συμμετοχές: €25

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης