Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στη Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση - Βαρίδι η Apple

Οριακή άνοδος στη Wall Street μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση - Βαρίδι η Apple
Οι απώλειες στη μετοχή της Apple αντισταθμίζουν τα κέρδη στους δείκτες της Wall Street 
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (2/11/2018) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν στοιχείων για την απασχόληση, αλλά και εν μέσω της αισιοδοξίας για το εμπόριο, με τις απώλειες στη μετοχή της Apple να αντισταθμίζουν, ωστόσο, τα κέρδη.
Περί τις 15:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,7% στις 25.550 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.753 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται οριακά χαμηλότερα, στις 7.437 μονάδες.


Οι θέσεις εργασίας των ΗΠΑ κατέγραψαν σημαντική αύξηση κατά 250.000 τον Σεπτέμβριο του 2018, με το ποσοστό της ανεργίας να παραμένει στο χαμηλό 49 ετών του 3,7%, ενώ οι μισθοί σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 9,5 ετών.
Τα στοιχεία αποτελούν μια περαιτέρω ένδειξη σύσφιξης της αμερικανικής αγοράς εργασίας, κάτι που θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια μικρότερη αύξηση των θέσεων κατά 190.000 και διατήρηση του ποσοστού ανεργίας στο 3,7%.
Την ίδια ώρα, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,2% ή κατά 5 σεντς, μετά από αύξηση 0,3% τον Σεπτέμβριο, ωθώντας την ετήσια αύξηση των μισθών στο 3,1% -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Απρίλιο του 2009- έναντι αύξησης 2,8% του προηγούμενου μήνα.
Από την άλλη, αρνητικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, που έδειξαν μια διεύρυνση του ελλείμματος κατά 1,3%, στα 54 δισ. δολ., για τον Σεπτέμβριο του 2018.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5% στα 212,6 δισ. δολ., ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση 1,5% στα 266,6 δισ. δολ.
Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα -που έχει πυροδοτήσει τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου- «εκτοξεύτηκε» κατά 4,3% στο ιστορικό υψηλό των 40,2 δισ. δολ. τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, έχουν βοηθήσει σε μια σημαντική αποκλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο Trump δήλωσε χθες ότι είχε μια καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, ενώ πρόσθεσε παράλληλα ότι οι συνομιλίες για το εμπόριο «προχωράνε καλά».
Οι πρόεδροι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν επισήμως αργότερα εντός του μήνα, στη σύνοδο των G20, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ώστε να μειωθούν οι εμπορικές εντάσεις.
Οι πιέσεις στη μετοχή της Apple (-5%) κρατούν, ωστόσο, επιφυλακτικούς τους επενδυτές, περιορίζοντας τα κέρδη των δεικτών.
Η Apple ανακοίνωσε χθες μια σημαντική άνοδο στα καθαρά της κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ωστόσο οι πωλήσεις του iPhone ήταν χαμηλότερες των προσδοκιών.
Επίσης, οι επενδυτές απογοητεύθηκαν από τις εκτιμήσεις του τεχνολογικού κολοσσού για το τέταρτο τρίμηνο, με την Apple να αναμένει έσοδα μεταξύ 89 δισ. και 93 δισ. δολαρίων, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Exxon Mobil σημειώνει άνοδο 0,8%, καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών για το τρίτο τρίμηνο, στα 6,24 δισ. δολ., αν και η παραγωγή πετρελαίου του μειώθηκε κατά 3%, στα 3,8 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης