Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Ο Schaeuble κάλεσε τον Merz να διεκδικήσει τη θέση της Merkel

Spiegel: Ο Schaeuble κάλεσε τον Merz να διεκδικήσει τη θέση της Merkel
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ο Schaeuble κάλεσε τον Friedrich Merz να διεκδικήσει τη θέση της Merkel στην ηγεσία του CDU
Πλούσιο φαίνεται πως είναι το παρασκήνιο που συνοδεύει τη διεκδίκηση της θέσης της Angela Merkel στην ηγεσία του CDU.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ο πρόεδρος της Bundestag, Wolfgang Schaeuble, κάλεσε τον Merz να θέσει υποψηφιότητα αφού η Merkel ανακοίνωσε την αποχώρησή της έπειτα από αποτυχίες σε δύο περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις.
Μάλιστα, του έκλεισε συναντήσεις με τον Joseph Daul, ηγέτη στο Ευρωκοινοβούλιο του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και με άλλους πολιτικούς με επιρροή στη Γερμανία.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η στήριξη από τον Schaeuble, ο οποίος ήταν βασικός υποστηρικτής της δημοσιονομικής λιτότητας ως απάντηση στην κρίση χρέους της νότιας Ευρώπης μετά το 2008, αναμένεται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην υποψηφιότητα του επιχειρηματία Merz.
Ο επόμενος ηγέτης του κόμματος αναμένεται ότι θα διαδεχθεί την Merkel στην καγκελαρία, αν και η καγκελάριος έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει στη θέση της για άλλα τρία χρόνια αφού παραιτηθεί από την ηγεσία της CDU.
Ο Schaeuble, όπως και ο Merz, αναφερόταν κάποτε ως μελλοντικός ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών και καγκελάριος, πριν η Merkel παραμερίσει πρώτα τον έναν και μετά τον άλλον.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης