Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - ΗΠΑ: Αμοιβαία άρση κυρώσεων μετά την απελευθέρωση Brunson

Τουρκία - ΗΠΑ: Αμοιβαία άρση κυρώσεων μετά την απελευθέρωση Brunson
Την άρση των κυρώσεων ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών
Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήραν αμοιβαία  τις κυρώσεις που είχαν επιβάλει σε βάρος υπουργών η μία της άλλης εν μέσω μιας διπλωματικής κρίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, η Ουάσινγκτον ήρε τις κυρώσεις σε βάρος των Τούρκων υπουργών Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, και Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου, και η Άγκυρα έλαβε «παράλληλα» ένα παρόμοιο μέτρο για εκείνες που είχαν επιβληθεί σε βάρος της Αμερικανίδας υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κίρστεν Νίλσεν, και του συναδέλφου της υπουργού Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς.
Παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί στον ιστότοπό του τη διαγραφή των Τούρκων υπουργών από τον κατάλογο των προσώπων σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις βάσει του νόμου Μαγκνίτσκι.
Οι ανακοινώσεις έγιναν μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της οποίας επισήμαναν την αποφασιστικότητά τους να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ των χωρών τους.
Οι κυρώσεις προέβλεπαν την κατάσχεση σε κάθε χώρα των περιουσιακών στοιχείων των υπουργών της άλλης χώρας και την απαγόρευση σε κάθε Αμερικανό υπήκοο να έχει επιχειρηματικές σχέσεις με Τούρκους αξιωματούχους κι αντιστρόφως για τους υπηκόους της Τουρκίας.
Οι αμερικανικές κυρώσεις επιβλήθηκαν ως ένδειξη δυσφορίας για την παράταση της κράτησης στην Τουρκία του πάστορα Αμερικανού Άντριου Μπράνσον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης