Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε κλοιό αρνητικών ειδήσεων

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε κλοιό αρνητικών ειδήσεων
ΑΓΟΡΑ: Υψηλή η μεταβλητότητα σήμερα, επηρέασε και η εκτίμηση της Societe Generale περί εξόδου από των MSCI των Εθνική, Eurobank και Πειραιώς με αποτέλεσμα να κλείσουν με μεγάλες απώλειες.

Βγήκαν άμυνες από άλλα μη τραπεζικά χαρτιά , όπως ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Coca Cola, ΟΤΕ, Viohalco και τελικά ο δείκτης ισορρόπησε. Δεν μπήκε πάντως καλά ο Νοέμβριος. Αρκετές αρνητικές ειδήσεις έχουν μαζευτεί.

Χρειάζεται προσοχή και καλά αντανακλαστικά. Το ΧΑ δείχνει πάντως τεχνικά πως δεν μπορεί να φύγει πάνω από τις 650 μονάδες και τεχνικοί αναλυτές δεν αποκλείουν υποχώρηση στις 575 μονάδες.

Ό,τι συμβαίνει με το γενικό δείκτη συμβαίνει και με αρκετές μετοχές. Οι στηρίξεις επιβεβαιώνονται αλλά οι αντιδράσεις δεν είναι καλές και ξαναδοκιμάζονται. Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε και χαμηλότερες τιμές.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ: Οι ξένοι εμφανίζονται απογοητευμένοι από τις πρόσφατες εξελίξεις. Σε χαμηλά επίπεδα πλέον η αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων.

Φανταστείτε τώρα, να σκάσει και καμιά άλλη είδηση τι θα μπορούσε να συμβεί. Και υπάρχουν πολλές φήμες για διάφορα θέματα.

VIOHALCO: Έβγαλε αντίδραση αλλά έχει υποχωρήσει σημαντικά από τα υψηλά της και πρέπει να δούμε συνέχιση της κίνησης. Με τέτοιο κλίμα βέβαια δεν είναι και εύκολο.

LAMDA: Πάλι οδεύει προς τα 6,28 ευρώ αλλά δεν το έχει πετύχει να το διασπάσει τις προηγούμενες φορές.

MOTOR OIL: Μετά το -20% περίπου σε τρεις συνεδριάσεις το +2,22% δεν ενθουσιάζει. Στις 450 χιλ. τεμάχια ο όγκος συναλλαγών. Κράτησαν πάντως τα 18 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Ξανά στα 3,75 ευρώ η μετοχή.

ΔΕΗ: Δυσκολεύεται…

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Γι΄αυτό μας αρέσει αυτή η κατηγορία. Δεν ανησυχείς για MSCI, για το πώς θα δουν οι ξένοι την εξαγορά, για το αν θα κάνουν «μαΐουδιές» κτλ. Βρίσκεις την εισηγμένη με καθαρό ισολογισμό, την αγοράζεις όταν δεν την προσέχει κανείς και περιμένεις.

Όταν γίνει μεγάλη, γιατί κάποια στιγμή η «αδικία» θα αποκατασταθεί τότε βρίσκεται και κάποιος μεγάλος Έλληνας ή ξένος να την αγοράσει. Πολλά τα παραδείγματα ακόμα και μέσα στην κρίση.

Πετρόπουλος, 1 ευρώ το 2012 στα 6,60 ευρώ πλέον. Mermeren στα 5 ευρώ τέλη του 2016 πάνω από τα 40 ευρώ σήμερα και με εξαγορά. Ικτίνος 1,40 ευρώ το 2017 πάνω από τα 5 ευρώ σήμερα. Quest, Autohellas, Κρι-Κρι και τόσα άλλα παραδείγματα έχει να δείξει το ΧΑ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στο +4,89% και στα 1,93 ευρώ, ήτοι αποτίμηση 84,4 εκατ. ευρώ, η οποία θα πρέπει να θεωρείται αστεία. Έβγαλε πάντως αντίδραση μετά τις χθεσινές απώλειες.

ΕΚΤΕΡ: Βγαίνουν χαρτιά στα 1,10 ευρώ. Στο 1,09 ευρώ το κλείσιμο με όγκο 28 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 12,2 εκατ. ευρώ.

ΚΡΕΤΑ: Δυνατή υποχώρηση 7,74% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 13 εκατ. ευρώ.

CENTRIC: Παραμένει ο πωλητής, ο οποίος πρέπει να έχει πολλά χαρτιά. Έκανε 35 χιλ. τεμάχια και υποχώρησε 1,94%. Στα 0,10101 ευρώ με αποτίμηση 10,2 εκατ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Στο +6% με όγκο 83 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 31,4 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης