Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Μόλις το 28% των Αμερικανών θεωρούνται «οικονομικά υγιείς»

Έρευνα: Μόλις το 28% των Αμερικανών θεωρούνται «οικονομικά υγιείς»
Έρευνα της CFSI αποκαλύπτει τη δεινή οικονομική θέση των αμερικανικών νοικοκυριών
Παρά το γεγονός ότι ανεργία έχει υποχωρήσει σε χαμηλό 48 ετών και η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνεται εκ νέου, μόλις το 28% των Αμερικανών θεωρούνται «οικονομικά υγιείς», σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η μη κερδοσκοπική CFSI (Center for Financial Services Innovation).
Την ίδια στιγμή, το 42% των ερωτηθέντων πολιτών στις ΗΠΑ δεν διαθέτει καταθέσεις ή πρόγραμμα συνταξιοδότησης.
Το 17% θεωρείται «οικονομικά ευάλωτο», επισημαίνεται.
«Η οικονομική υγεία επιτρέπει τη σταθερότητα της οικογένειας, την εκπαίδευση, όχι μόνο για τα άτομα σήμερα, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.
Πολλοί αντιμετωπίζουν ένα μη βιώσιμο ποσό χρέους», σχολιάζεται μεταξύ άλλων στην έρευνα.
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την έρευνα των Student Debt Crisis και Summer που δημοσιεύθηκε εχθές (1/11), τα δύο τρίτα (65%) των νέων Αμερικανών που έχουν λάβει φοιτητικό δάνειο διαθέτουν ποσό μικρότερο των 1.000 δολαρίων σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Μάλιστα, από την έρευνα απορρέει ότι το 20% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην επόμενη πληρωμή του φοιτητικού δανείου, με το 44% να βρίσκεται σε ελαφρά καλύτερη κατάσταση αλλά να χαρακτηρίζει «πρόκληση» την επόμενη δόση.
Περίπου το 80% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι οι πληρωμές των φοιτητικών δανείων τους είχαν εμποδίσει να εξοικονομήσουν χρήματα για συνταξιοδότηση, ενώ το 59% των δανειοληπτών δήλωσε ότι οι λογαριασμοί φοιτητικών δανείων τους εμποδίζουν να πραγματοποιήσουν μεγάλες αγορές.
Υπενθυμίζεται πως το χρέος των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες κινήθηκε ανοδικά για 16ο συνεχόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed).
Ειδικότερα, το συνολικό χρέος αυξήθηκε κατά 82 δισεκ. δολάρια ή 0,6% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, στο νέο ιστορικό υψηλό των 13,29 δισεκ. δολαρίων.
Να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό εμφανίζεται κατά 19,2% υψηλότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο κατά την περίοδο της άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Τα 9 τρισεκ. δολάρια αντικατοπτρίζουν τα στεγαστικά δάνεια (+60 δισεκ. σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο), επισημαίνεται.

Διαβάστε: ΗΠΑ: Νέα αύξηση στον πλούτο των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο 2018, στα 106,9 τρισ. δολάρια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης