Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Καθοριστικές οι εξελίξεις σε CDU και SPD σήμερα κι αύριο (3-4/11) - Συνεδριάζουν οι επιτροπές κρίσεων

Γερμανία: Καθοριστικές οι εξελίξεις σε CDU και SPD σήμερα κι αύριο (3-4/11)  - Συνεδριάζουν οι επιτροπές κρίσεων
Οι διευρυμένες ηγετικές ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) έχουν προγραμματίσει συναντήσεις «διαχείρισης κρίσης»
Κρίσιμο θεωρείται το Σαββατοκυριάκο (3-4/11) για τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία με τα επιτελεία των δύο κομμάτων να αναζητούν λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει μετά τις εκλογές σε Βαυαρία και Έσση, με το CDU SPD να μελετούν τις κινήσεις τους.
Οι διευρυμένες ηγετικές ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) θα κάνουν χωριστές συναντήσεις «διαχείρισης κρίσης»: οι μεν πρώτοι, εν όψει της εκλογής νέου αρχηγού, οι δεύτεροι υπό το βάρος των δραματικών εκλογικών απωλειών, οι οποίες αποδίδονται στη συμμετοχή του κόμματος στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Στο CDU, η προεκλογική μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Χθες Παρασκευή (2/11), σε δημοσίευμά του, το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι ήταν ο Schaeuble εκείνος που ώθησε τον F Mets να υποβάλει την υποψηφιότητά του, μετά τις ανακοινώσεις της καγκελαρίου Merkel για αποχώρησή της από την ηγεσία του CDU.
Σύμφωνα με το Redaktionsnetzwerk Deutschland, υπέρ της υποψηφιότητας του Merts είχαν εργαστεί μεταξύ άλλων ο πρώην Πρωθυπουργός της Έσσης Cogh ο αντιπρόεδρος του CDU Thommas Stroble και ο πρόεδρος του κοινοβουλευτικού κύκλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο CDU, ο Seten.
Σε βασικό διακύβευμα για την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση εξελίσσεται η ιδεολογική πυξίδα του κόμματος υπό τον νέο αρχηγό, καθώς θεωρείται ότι με τον Metsς ή τον 38χρονο Jens Span η κατεύθυνση θα μετατοπιστεί δεξιότερα. Ο αντιπρόεδρος του CDU και Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Armin Lasset προειδοποίησε πάντως, μιλώντας στη Süddeutsche Zeitung, για τον κίνδυνο που ενέχει μια δεξιά στροφή, υποστηρίζοντας ότι ως σημείο αναφοράς θα πρέπει να παραμείνει το κέντρο.
Την ίδια ώρα οι επικριτές του «μεγάλου» συνασπισμού εντός του SPD ζητούν να ληφθεί ακόμη και άμεσα απόφαση για αποχώρηση από την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης