Μητσοτάκης: Η ΝΔ ξανά κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική πολιτική – Μείωση φόρων και μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα

Μητσοτάκης: Η ΝΔ ξανά κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική πολιτική – Μείωση φόρων και μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα
Η Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε τις δυσκολίες μίας ταραγμένης περιόδου, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Η ΝΔ είναι ξανά κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική πολιτική, τόνισε σήμερα (3/11/2018) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεδιπλώνοντας πτυχές του κυβερνητικού του προγράμματος αναφέρθηκε εκ νέου στη μείωση φόρων ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Η Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε τις δυσκολίες μίας ταραγμένης περιόδου.
Σε μια περίοδο κατά την οποία τα συστημικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη βρίσκονται υπό δοκιμασία, κατορθώσαμε να προσαρμοστούμε σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο και να γίνουμε για άλλη μια φορά η κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική πολιτική, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  
«Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
Ο λαός μας εμπιστεύεται γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε τη διαχωριστική γραμμή αριστεράς και δεξιάς. Κι εμείς αυτό κάνουμε.
Αναζητούμε τη θετική ψήφο των Ελλήνων. Γνωρίζουμε πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία.
Πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις.
Πώς θα φέρουμε νέες δουλειές.
Είμαστε υπέρ της μείωσης φόρων» σημείωσε.
Είμαστε μέρος της πολιτικής οικογένειας που έκανε το ευρωπαϊκό όνειρο πραγματικότητα.
Τώρα καλούμαστε να είμαστε τολμηροί και αποφασιστικοί.
Να προχωρήσουμε με μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την Ευρώπη πιο κοντά σε κάθε γυναίκα και άνδρα στην ήπειρο μας, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να είμαστε, ειλικρινείς και ρεαλιστικοί, συνέχισε και τόνισε την ανάγκη προσέγγισης των απλών ανθρώπων και αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.  
Έθεσε ως μεγάλο στόχο την αναζωπύρωση του πνεύματος της «γενιάς Erasmus», με τη συμμετοχή όλων των νέων της Ευρώπης στα πολιτικά πράγματα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μάχη κατά του λαϊκισμού, λέγοντας πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που βίωσε τα δεινά του και θα είναι η πρώτη που θα τον διώξει.  
 «Aποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι βρήκαν καταφύγιο και παρηγοριά στα συνθήματα των λαϊκιστών της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Αλλά σήμερα έχουν χάσει κάθε ελπίδα, είναι πικραμένοι και προβληματισμένοι.
Γιατί έχουν καταλάβει ότι τα συνθήματα του λαϊκισμού έχουν ημερομηνία λήξης και ότι το μόνο που απομένει στους λαϊκιστές είναι να ρίξουν λάσπη στους αντιπάλους τους και να διχάσουν την κοινωνία.
Η ΝΔ έχει όμως δυνατές ρίζες και στέρεα ιδεολογικά ιδεώδη και δείχνει τον δρόμο πέρα από τους διαχωρισμούς Δεξιάς - Αριστεράς...έχουμε ανάγκη από ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Η ΝΔ έχει αναπτύξει με τόλμη ένα όραμα για το μέλλον της χώρας μας.
Ζητάμε τη θετική ψήφο του ελληνικού λαού, πάνω σε πολιτικές που αποτυπώνονται με λεπτομέρειες και στέρεα δεδομένα».
Αναφέρθηκε στις εσωτερικές αλλαγές που προώθησε από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος λέγοντας:
«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει 155.000 μέλη που πληρώνουν τις συνδρομές τους στο κόμμα, ένας τεράστιος αριθμός για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.
Έχουμε βάλει σε τάξη τα οικονομικά μας και δεσμευόμαστε ότι πολύ σύντομα, τα μέλη μας θα είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης του κόμματος.
Και πάνω από όλα, έχουμε ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία.
Σε ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές, προσφέροντας μια δίκαιη, αξιοκρατική και απόλυτα διαφανή ευκαιρία να συμμετέχουν στην αυριανή διακυβέρνηση της χώρας».
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ «θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και η νίκη μας θα είναι μεγάλη. Μπορούμε να νικήσουμε τους λαϊκιστές και αυτό ακριβώς θα κάνουμε στις επόμενες εκλογές.
Η πολιτική της επόμενης μέρας μετά τον λαϊκισμό θα αρχίσει από εδώ, από την Ελλάδα».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό του όραμα λέγοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από την ανοικτή κοινωνία:
«Θα δουλέψουμε μαζί για να διασφαλίσουμε τα σύνορα μας.
Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση στον κανόνα όταν μιλάμε για την ελευθερία, τα ατομικά δικαιώματα, την υπευθυνότητα, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα...
Όπως και οι κατάλληλες κοινωνικές πολιτικές που μπορούν να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS