Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt:H Goldman Sachs στη δίνη σκανδάλου δισ. δολαρίων - Έρευνες των αμερικανικών αρχών

Handelsblatt:H Goldman Sachs στη δίνη σκανδάλου δισ. δολαρίων  - Έρευνες των αμερικανικών αρχών
Σημαντικά στελέχη του αμερικανικού επενδυτικού κολοσσού εμπλέκονται σε σκάνδαλο
Σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας (1MDB) αλλά και δωροδοκίας εμπλέκονται δύο κορυφαία στελέχη της Goldman Sachs  και διώκονται από τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές, όπως γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα  Handelsblatt.
O Tim Leissner τότε επικεφαλής των δραστηριοτήτων Νοτιοανατολικής Ασίας, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με στόχο το ξέπλυμα χρήματος και την παράβαση της νομοθεσίας για δωροδοκία. 
Συνέδραμε στο να αποσπαστούν δισεκατομμύρια δολάρια από το κρατικό επενδυτικό ταμείο 1MDB.
Ακόμη ένα στέλεχος, που δεν κατονομάζεται, φέρεται να γνώριζε για τις δωροδοκίες και να βοήθησε τον Leissner .
Τα επίσημα έγγραφα αναφέρουν ότι είναι ιταλική υπηκοότητας.
Ο πρώην γενικός διευθυντής της Goldman Roger Ng και ο φερόμενος ως ιθύνων νουν της απάτης, Μαλαισιανός χρηματιστής, Jho Low, βαρύνονται επίσης με τις κατηγορίες δωροδοκίας και ξεπλύματος χρήματος, χωρίς να αποδέχονται
Η Goldman είχε αναλάβει την αναδοχή σε ομόλογα αξίας 6,5 δισ. δολαρίων του 1MDB.
Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές οι δύο τραπεζίτες της δωροδόκησαν κυβερνητικούς αξιωματούχους για να αποσπάσουν τα συμβόλαια.
Παράλληλα ήλεγχαν offshore λογαριασμούς, στους οποίους κατατέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα και βοήθησαν στη διαδικασία του ξεπλύματος.
Η τράπεζα είχε λάβει προμήθεια ύψους 600 εκατ. δολαρίων για τα deals με το 1MDB ενώ  ο Leissner, θα πρέπει επιστρέψει ποσό 43, 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης