Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Iranair στρέφεται στη Ρωσία για την αγορά αεροσκαφών, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων

H Iranair στρέφεται στη Ρωσία για την αγορά αεροσκαφών, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων
Αξιωματούχοι της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας εξετάζουν την περίπτωση του Sukhoi Superjet 100 από τη Ρωσία
Ν’ αγοράσει αεροσκάφη από οποιαδήποτε εταιρεία, που δεν απαιτεί την άδεια πώλησης από τις ΗΠΑ, σχεδιάζει η Iranair ενόψει της επαναφοράς των κυρώσεων της Ουάσινγκτον σε βάρος της Τεχεράνης.
Αξιωματούχοι της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας εξετάζουν την περίπτωση του Sukhoi Superjet 100 από τη Ρωσία, σε μία προσπάθεια να ανανεώσει τον γερασμένο στόλο της.
Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανακάλεσε τις άδειες της Boeing και της Airbus για την πώληση εμπορικών αεροσκαφών προς το Ιράν μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από την πυρηνική συμφωνία του 2015 τον Μάιο του 2018 και την επαναφορά των κυρώσεων.
«Καλωσορίζουμε κάθε εταιρεία που είναι σε θέση να παρέχει τα αεροσκάφη που απαιτούνται από την IranAir.
Έχουμε ακόμη εξετάσει αεροσκάφη, όπως το Sukhoi 100 ή αεροπλάνα που κατασκευάστηκαν από μη ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής εταιρείας Farzaneh Sharafbafi.
Τα περισσότερα σύγχρονα εμπορικά αεροσκάφη έχουν πάνω από 10% εξαρτήματα που προέρχονται από τις ΗΠΑ και το οποίο είναι και το όριο για την έγκριση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως σημειώνει το Reuters.
Ωστόσο, όπως ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι εργάζονται για τη μείωση του αριθμού των τμημάτων από τις  ΗΠΑ με την ελπίδα να κερδίσουν μία ιρανική παραγγελία για 100 αεροσκάφη.
Η IranAir είχε παραγγείλει 200 επιβατηγά αεροσκάφη - 100 από την Airbus, 80 από τη Boeing και 20 από την γαλλο-ιταλική εταιρεία ATR.
Όλες οι συμφωνίες εξαρτώνταν από τις άδειες των ΗΠΑ λόγω της μεγάλης χρήσης των αμερικανικών εξαρτημάτων σε εμπορικά αεροπλάνα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης