Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης σε Ποτάμι: Η αντιπαράθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο ανήκει στο παρελθόν - Θέλουμε μια προοδευτική Ελλάδα

Δραγασάκης σε Ποτάμι:  Η αντιπαράθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο ανήκει στο παρελθόν - Θέλουμε μια προοδευτική Ελλάδα
Σε μια προοδευτική Ελλάδα πρέπει να έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που εμπιστεύονται οι πολίτες και άρα ανοιχτό στην ανανέωση και τον πλουραλισμό
«Η αντιπαράθεση "μνημόνιο-αντιμνημόνιο " ανήκει στο παρελθόν και τα ζητήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν από εδώ και πέρα, στην περίοδο των επιλογών και διλημμάτων που ξεκινάει, είναι το μέλλον των δικαιωμάτων, η τύχη της Ευρώπης και η επιλογή για μια περίκλειστη ή όχι χώρα» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης στο συνέδριο του Ποταμιού.
Απευθυνόμενος προς τα μέλη του Ποταμιού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «θα πρέπει να διαμορφώσουν έναν χώρο διαλόγου που θα διεκδικεί συνθέσεις και συναινέσεις».
«Προοδευτική Ελλάδα είναι μια Ελλάδα που σέβεται τα δικαιώματα όλων. Είναι ακριβώς εκείνο το καθήκον, εκείνος ο ρόλος που έπαιζε στο παρελθόν και παίζει σήμερα ο πολιτικός φιλελευθερισμός» είπε και πρόσθεσε:
«όμως για να παίξει ο φιλελευθερισμός τον προοδευτικό του ρόλο θα πρέπει όχι απλώς να διαχωριστεί αλλά και να αντιπαρατεθεί στον νεοφιλελευθερισμό, στον νεοφιλελεύθερο οικονομισμό, ο οποίος ανάγει τα πάντα στην παντοδυναμία των αγορών».
Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι "συμμαχία με τον νεοφιλελευθερισμό και κόμματα που εμπνέονται από αυτόν σημαίνει ακύρωση του προοδευτικού ρόλου και τούτο γιατί οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές διευρύνουν τις ανισότητες και έτσι ανοίγουν το δρόμο για την άνοδο της ακροδεξιάς".
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε επίσης για την ανάγκη να υπάρξει μια προοδευτική Ευρώπη καθώς αντιμετωπίζει υπαρξιακό κίνδυνο αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί.
«Χωρίς να αρνούμαστε την ταυτότητά μας ως ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ακριβώς για να υπάρξουν αναχώματα στις ακροδεξιές δυνάμεις και σε κάθε δύναμη που θέλει να γυρίσει την Ευρώπη στις μαύρες εποχές του μεσοπολέμου, αλλά και για να συγκεντρωθούν οι αναγκαίες δυνάμεις ώστε να προχωρήσουν οι θετικές αλλαγές που απαιτούνται" υπογράμμισε.
Επίσης υποστήριξε ότι η προοδευτική Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μια περίκλειστη χώρα καθώς αυτό αντίκειται στον πολιτισμό της χώρας αλλά και στα ζωτικά μας συμφέροντα ασφάλειας.
"Πρέπει να αναδειχθούμε σε δύναμη επίλυσης των προβλημάτων και όχι σε δύναμη που συντηρεί τα προβλήματα άλυτα" είπε και αναφέρθηκε στον θετικό ρόλο της Συμφωνίας των Πρεσπών σε αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας ότι "εφόσον έρθει στη βουλή θα βρει την αναγκαία στήριξη".
Αναφερόμενος στο μέλλον του πολιτικού μας συστήματος ο κ. Δραγασάκης είπε ότι "σε μια προοδευτική Ελλάδα θα πρέπει να έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που εμπιστεύονται οι πολίτες και άρα πρέπει να είναι ανοιχτό στην ανανέωση, πλουραλιστικό στη σύνθεσή του και που θα επιτρέπει κινήσεις όπως η δική σας να διεκδικεί την ψήφο του λαού και να μπορούν να μπαίνουν στο κοινοβούλιο."
Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι παρά τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι αρκετές φορές στη βουλή ψήφισαν από κοινού νομοσχέδια που αφορούσαν στα δικαιώματα ή συμπίπτουν σε κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και του ευρύτερου διεθνούς ρόλου της χώρας μας και κάλεσε το Ποτάμι να διαμορφώσουν ένα χώρο διαλόγου που θα διεκδικεί συνθέσεις και συναινέσεις σε ορισμένα κεντρικά ζητήματα.
"Άλλωστε αν έχει μείνει κάτι ελκυστικό και γοητευτικό στην πολιτική αυτό είναι το απροσδόκητο, το αλλιώς που λέει και το σύνθημά σας" είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης