Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λυκούδης: Δεν ανήκω σε κανέναν «πάγκο» - Για εμφανείς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές

Λυκούδης: Δεν ανήκω σε κανέναν «πάγκο» - Για εμφανείς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές
"Αναθεώρηση του Συντάγματος χωρίς τη συναίνεση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, κυρίως δε της αξιωματικής, είναι αδιανόητη", σύμφωνα με τον Σπ. Λυκούδη
«Δεν ανήκω σε κανέναν «πάγκο».
Έχω δηλώσει άλλωστε ότι για σοβαρούς και εμφανείς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της Βουλής , Βουλευτής Α' Αθήνας με Το Ποτάμι και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης "ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς", Σπύρος Λυκούδης.
Ο ίδιος, απαντώντας στο εάν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ “πάγκο” για κυβερνητική στήριξη, σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Π. Καμμένος, υπενθυμίζοντας τη δήλωσή του ότι για σοβαρούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές, εξηγεί ότι «από πολλές απόψεις θα κάνει καλό και στον ίδιο να βρεθεί στην αντιπολίτευση γιατί ίσως τότε προσδιορίσει τι κόμμα θέλει τελικά να είναι και πού θέλει να πάει».
Σημειώνει δε, πως δεν γνωρίζει περί «πάγκου» και «αν υπάρχει θα φανεί στη Βουλή»
Αναφερόμενος στο Ποτάμι, αφού σημειώνει ότι η δημοσκοπική εικόνα του κινήματος δεν είναι ενθαρρυντική, συμπληρώνει ότι «ο κ. Θεοδωράκης έχει δημόσια εκφραστεί υπέρ της επανεκκίνησης του Ποταμιού και της αυτόνομης καθόδου του στις εκλογές» και εκτιμά ότι το Συνέδριο θα συμφωνήσει με αυτή την κατεύθυνση.
Υπενθυμίζει ότι από καιρό έχει εκφράσει την άποψή του στους φίλους του Ποταμιού, ότι «στην πολιτική πρέπει κανείς όταν με τόλμη παίρνει πρωτοβουλία, ιδρύει κόμμα και ταράζει τα νερά, με αντίστοιχη τόλμη να αναγνωρίσει αν χρειάζεται ότι ένας πολιτικός οργανισμός ανεξάρτητα από τη συνολική προσφορά του, ενδεχομένως να έχει κλείσει τον πολιτικό του κύκλο» και τονίζει ότι «το Ποτάμι με καθαρή ματιά στα σημερινά δεδομένα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του».
Κληθείς να απαντήσει εάν το Ποτάμι θα οδηγηθεί σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι η θέση του Ποταμιού στο πολιτικό σκηνικό την επομένη των εκλογών, ούτε αν και ποιες συνεργασίες θα επιλέξει.
«Δεν χρειάζεται να προτρέχει κανείς.
Τις κυβερνητικές και άλλες συνεργασίες θα τις καθορίσουν, τα εκλογικά αποτελέσματα και η ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων για τη διακυβέρνηση της χώρας», υπογραμμίζει, ενώ για τη δική του στάση τονίζει πως «η ανανεωτική αριστερή μου διαδρομή προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό, τις επιλογές και τα όριά μου».
Σχετικά με την υποψηφιότητα Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα ο κ. Λυκούδης αναφέρει ότι «τιμώ όλες τις σοβαρές υποψηφιότητες και τον Κώστα Μπακογιάννη. Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και δούμε όλα τα πρόσωπα και τα προγράμματα, θα κάνουμε την επιλογή μας», ενώ για το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει πως αυτή «έχει θετικό κεντρικό άξονα, αν και προβληματική σε κάποια σημεία γιατί απαντά στο βασικό ζήτημα, να έχει δηλαδή η γειτονική χώρα, σύνθετο όνομα και για κάθε χρήση», ξεκαθαρίζοντας  ότι «δεν πρόκειται όμως η στάση μου να είναι θετική εάν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».
Τέλος, για την αναθεώρηση του Συντάγματος τονίζει ότι «χωρίς τη συναίνεση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, κυρίως δε της αξιωματικής, είναι αδιανόητη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης