Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας: Το Ποτάμι πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή - Είναι σαφές ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα

Τσιόδρας: Το Ποτάμι πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή -  Είναι σαφές ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα
"Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα", τόνισε ο Δ. Τσιόδρας
«Το Ποτάμι πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή. Είναι το κόμμα που μπορεί να επιμείνει στην προώθηση φιλελεύθερων, ευρωπαϊκών λύσεων», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Δ. Τσιόδρας,  μιλώντας στο 3ο συνέδριο του Ποταμιού.
 «Είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας και πρόσθεσε «πρέπει να δηλώσουμε καθαρά, ότι θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία θέτοντας τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις οποίες μίλησε ο Σταύρος στην εισήγησή του.
Μόνο έτσι θα αντιληφθεί ο κόσμος, στην πόλωση που θα επικρατήσει, ότι η ψήφος του δεν θα πάει χαμένη.
Ότι ναι, χρειάζεται να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δίχως το Ποτάμι οι λύσεις θα είναι συντηρητικές».
Όπως είπε, «μόνο εμείς μπορούμε να επιμείνουμε και να επιβάλουμε την αποκομματικοποίηση του κράτους, την δημιουργία αναπτυξιακού περιβάλλοντος για την μεσαία τάξη, την προστασία των δικαιωμάτων, μια πράσινη πολιτική, μια αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία με στόχο μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Φαντασθείτε μια κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς το Ποτάμι. Τι από τα παραπάνω πιστεύετε ότι θα κάνει πράξη;».
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα, καθώς «έχει στο DNA του την εχθρότητα στην ιδιωτική οικονομία και στις επενδύσεις» και «ο λαϊκισμός είναι ο μόνος τρόπος που ξέρει».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως μετά από 3 Μνημόνια η χώρα είναι εκτός αγορών, δεν αποτελεί πλέον κανένα συστημικό ρίσκο αφού το χρέος βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα, οι τράπεζες είναι φορτωμένες με κόκκινα δάνεια τα οποία πιέζονται να ξεφορτωθούν όσο-όσο, 500.000 παραγωγικοί νέοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, η Ελλάδα κατρακυλάει σε όλους τους διεθνείς δείκτες.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όχι τα παραμύθια που σερβίρει ο κ.Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στο διεθνές περιβάλλον μαζεύονται νέα σύννεφα και όλοι προεξοφλούν ότι είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει κάπου μια νέα κρίση, ενώ στην Ελλάδα η κουβέντα είναι αλλού, «συζητάμε για το αν έγιναν σπατάλες στην Υγεία τη δεκαετία του 2000, αν θα έχουμε μη κρατικά πανεπιστήμια που έχουν όλες οι χώρες, τι έγινε τη δεκαετία του '80 και με ποιά πλευρά ήταν ο καθένας στον εμφύλιο».
Ακόμη, ανέφερε ότι σε ένα κόμμα δεν αρκούν οι αναλύσεις, αλλά «ο σκοπός των κομμάτων είναι να δρουν.
Να προωθούν αλλαγές όχι προς το συμφέρον των μελών τους ή ομάδων συμφερόντων αλλά προς όφελος του συνόλου.
Πρέπει να πάρουμε σαφή θέση στις εξελίξεις που έρχονται.
 Όχι ίσες αποστάσεις. Δίχως συγκρούσεις και δίχως ευρύτερες συμμαχίες δεν θα ξεπεραστεί η κρίση.
Ο κίνδυνος να αναγκαστούμε να ζητήσουμε νέα χρηματοδότηση, η οποία δεν ξέρω να θα μας δοθεί είναι υπαρκτός.
Βαδίζουμε σε Αργεντινοποίηση».
Κατά τον ίδιο, «η συγκυβέρνηση με στελέχη της πιο συντηρητικής δεξιάς όπως ο κ. Καμμένος και η κα Παπακώστα μόνο τυχαία και παράταιρη δεν είναι».
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «λάθη κάναμε αλλά έκπτωση στις θέσεις μας δεν κάναμε.
Ποτέ και για κανένα λόγο.
Ενω στην αρχή μας έλεγαν δεν έχετε θέσεις, τώρα όλοι αναγνωρίζουν τη θετική συνεισφορά του Ποταμιού με επεξεργασίες και προτάσεις και για τη θαρραλέα υποστήριξή τους.
Για την προώθησή τους, πίστευα και πιστεύω ότι είναι αναγκαίες οι συμμαχίες»
Και κατέληξε λέγοντας ότι «γνώμονας σε κάθε συνεργασία δεν είναι οι καρέκλες αλλά η προώθηση εκείνων που πιστεύουμε ότι είναι καλό για τη χώρα και τους πολίτες.
Αν αυτό δεν γίνεται δεν έχουμε κανένα λόγο συμμετοχής.
Αν μπορούσαν τα σημερινά κόμματα να δώσουν λύσεις δεν θα φτιάχναμε το Ποτάμι».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης