Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξένοι διαχειριστές για Motor Oil: «Επενδύσαμε σε εταιρεία διύλισης και ξυπνήσαμε καναλάρχες και τραπεζίτες;»

Ξένοι διαχειριστές για Motor Oil: «Επενδύσαμε σε εταιρεία διύλισης και ξυπνήσαμε καναλάρχες και τραπεζίτες;»
Άκρως απογοητευμένοι με το σκηνικό στην Ελλάδα, στρέφονται σε άλλες αναδυόμενες τονίζοντας με νόημα πως υπάρχουν και αλλού αγορές με μεγάλες ευκαιρίες
Άκρως απογοητευμένοι είναι οι ξένοι επενδυτές πλέον με την Ελλάδα και το διατυμπανίζουν με κάθε ευκαιρία.
Η εξαγορές της Motor Oil, ίσως ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
Ο εκνευρισμός τους είναι διάχυτος και βέβαια αυτό φαίνεται στα τερματικά.
Μάλιστα σημειώνουν πως ίσως η πορεία της μετοχής στις τελευταίες συνεδριάσεις να είναι μόνο η αρχή.
«Έχουμε επενδύσει σε εταιρεία διύλισης και ενέργειας και ξυπνάμε ένα πρωί και είμαστε καναλάρχες και τραπεζίτες;», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Bankingnews.gr.
Μέχρι πρόσφατα είχαμε το παράδειγμα της ΕΥΔΑΠ, η οποία αγόρασε μετοχές στην Τράπεζα Αττικής και τότε είχε σχολιαστεί αρνητικά από τους επενδυτές.
Τώρα προκύπτει θέμα με τη Motor Oil, η αποτελούσε για τους ξένους επενδυτές κορυφαία επενδυτική επιλογή τόσο από πλευράς τζίρου και προοπτικών όσο και από διάρθρωσης ισολογισμού.
Όμως η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου μέσω κυρίως της εξαγοράς ποσοστού στην τηλεόραση του Alpha αλλά και της επενδυτικής τράπεζας τους ταρακούνησε και χωρίς δεύτερη σκέψη, όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις άρχισαν να ρευστοποιούν.
Σημειώνουν δε ότι η πορεία της μετοχής λόγω των απωλειών που κατέγραψε θα ταρακουνήσει και άλλους μετόχους που δεν αξιολόγησαν με την ίδια ταχύτητα τις εξελίξεις και δεν αποκλείουν η πορεία της μετοχής το επόμενο διάστημα να είναι χειρότερη.
«Δεν έχουμε ανάγκη την Ελλάδα, έχουν υποχωρήσει τόσο οι τιμές σε άλλες αναδυόμενες χώρες, οπότε πουλάμε και πάμε αλλού», σημείωνε ξένος διαχειριστής στο Bankingnews.
Η εικόνα της αγοράς δεν αποκλείεται να χειροτερεύσει το επόμενο διάστημα, αφού η εμπιστοσύνη των επενδυτών έχει κλονιστεί.
Το θέμα με τις πωλήσεις ακινήτων μέσω POS, επίσης σχολιάζεται αρνητικά, γιατί οι ξένοι θεωρούν πως μπορεί η Jumbo να μην έχει εμπλοκή, αλλά λένε πως «η Αθήνα είχε βουίξει από την αγορά συγκεκριμένης βίλας, γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος παλαιότερα είχε εκδοτική εταιρεία εισηγμένη στο ΧΑ και λίγοι ήταν αυτοί που δεν ήξεραν».
Από την άλλη, σημειώνουν πως προφανώς δεν γίνονται οι έλεγχοι που πρέπει άρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια κρίσης δεν έχουν διορθωθεί και το ρίσκο από αυτό για έναν επενδυτή αυξάνεται.
Για το επόμενο χρονικό διάστημα, συστήνουν αυξημένα αντανακλαστικά και προσεκτικές επιλογές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης