Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Έκλεψες αυτοκίνητο και φωνάζεις γιατί είχε σκασμένο λάστιχο» - Φεύγουν άλλοι 2 από ΕΤΕ

«Έκλεψες αυτοκίνητο και φωνάζεις γιατί είχε σκασμένο λάστιχο» - Φεύγουν άλλοι 2 από ΕΤΕ
Αληθεύει ότι είχε ζητηθεί η εξαίρεση από τον ηλεκτρονικό έλεγχο κατά της απάτης των συναλλαγών της Destiny;
Την ώρα που στην Εθνική η απομάκρυνση της Νέλλης Τζάκου από Γενική Διευθύντρια Λιανικής τραπεζικής αποτέλεσε μια δύσκολη υπόθεση και έφτασε σε σημείο να γίνονται διάλογοι του τύπου «έκλεψες ένα αυτοκίνητο και φωνάζεις γιατί είχε σκασμένο λάστιχο» μέχρι να υπάρξει η γνωστή κατάληξη μεγαλώνουν τα ερωτήματα και για την εμπλοκή και άλλων στελεχών στην υπόθεση των αγορών ακινήτων από Κινέζους με συναλλαγές μέσω POS.
Ειδικότερα είναι απορίας άξιο γιατί δεν δούλεψαν τα αυτόματα συστήματα που ανιχνεύουν ασυνήθεις συναλλαγές στις συναλλαγές με κάρτες και «χτυπούν» όταν γίνονται συναλλαγές σημαντικά χαμηλότερων ποσών από αυτά που έγιναν στην περίπτωση της Destiny.
Αληθεύει ότι είχε ζητηθεί η εξαίρεση από τον ηλεκτρονικό έλεγχο κατά της απάτης των συναλλαγών της Destiny;
Αληθεύει ότι η εξαίρεση ζητήθηκε από την κα Αργυροπούλου Τμηματάρχη στις κάρτες της Εθνικής τράπεζας και σύμβουλο διοίκησης;
Με ποια έγκριση υλοποιήθηκε μια τέτοια εξαίρεση;
Ήταν ενήμερη η διοίκηση της Τράπεζας και σε ποιο επίπεδο;
Ένα ακόμα ερώτημα είναι πως άνοιξε το roaming των καρτών για να γίνονται οι συναλλαγές μέσω Κίνας.
Και είναι σαφές πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει έγκριση (ποιος την έδωσε άραγε;) και στη συνέχεια αυτή να υλοποιηθεί από τη διεύθυνση πληροφορικής της τράπεζας.  
Ανάλογα όμως ερωτήματα για το πως δόθηκαν τα POS υπάρχουν και για τη Eurobank παρά το γεγονός ότι η τράπεζα διέκοψε - είναι αλήθεια - τις συναλλαγές πριν από το καλοκαίρι όπως τουλάχιστον αναφέρει η ίδια η τράπεζα και με δική της πρωτοβουλία. 
Πάντως είναι ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο κ Παπαευαγγέλου είναι ένας εκ των βασικών πελατών στο private banking της Eurobank.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης