Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Νέα δοκιμασία των χαμηλών έτους περιμένουν οι αναλυτές – Οι τράπεζες ξανά στο επίκεντρο

ΧΑ: Νέα δοκιμασία των χαμηλών έτους περιμένουν οι αναλυτές – Οι τράπεζες ξανά στο επίκεντρο
Το χαμηλό έτους του γενικού δείκτη είναι στις 610,51 μονάδες και είχε καταγραφεί στη συνεδρίαση της 11η Οκτωβρίου
Μία ακόμη συνεδρίαση μεταβλητότητας με τις μετοχές των τραπεζών να παραμένουν στο επίκεντρο περιμένουν οι αναλυτές.
Όπως σημειώνουν δεν αποκλείουν νέα δοκιμασία των χαμηλών έτους που είναι στις 610 μονάδες, λόγω της αρνητικής ψυχολογίας των επενδυτών.
Οι τράπεζες βρέθηκαν στο επίκεντρο την περασμένη εβδομάδα λόγω των εκθέσεων για πιθανή διαγραφή 3 από τις 4 συστημικές από τον MSCI Greece Standard στην επικείμενη αναθεώρηση λόγω χαμηλής αποτίμησης.
Σημειώνεται πως σήμερα συνεδριάζει το Eurogroup και μπορεί η Ελλάδα να μην είναι στην ατζέντα δεν αποκλείονται όμως εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της περικοπής ή μη των συντάξεων, μέσω σχολίων των αξιωματούχων.

Eurobank

Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με την ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού να είναι μικτή.

Euroxx

Περιμένουμε πως το ΧΑ θα αναζητήσει κατεύθυνση με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο λόγω των δημοσιευμάτων για πιθανές διαγραφές στην επικείμενη αναθεώρηση των δεικτών MSCI

Beta

Οι τράπεζες θα δώσουν τον τόνο καθώς παραμένουν η κύρια πηγή μεταβλητότητας στην εγχώρια αγορά και στην κορυφή της αρνητικής ψυχολογίας των επενδυτών.
Ο δείκτης αναμένεται να δοκιμάσει εκ νέου τα χαμηλά έτους στη σημερινή συνεδρίαση.

 
Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης