Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Ο προϋπολογισμός της Ιταλίας χρειάζεται ουσιαστικές προσαρμογές

Dombrovskis: Ο προϋπολογισμός της Ιταλίας χρειάζεται ουσιαστικές προσαρμογές
Κυρίαρχο θέμα του σημερινού (5/11/2018) Eurogroup είναι ο ιταλικός προϋπολογισμός

Την ανάγκη για αναθεώρηση του ιταλικού προϋπολογισμού τόνισε ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, ενόψει της σημερινής (5/11/2018) συνεδρίασης του Eurogroup.
«Ο ιταλικός προϋπολογισμός χρειάζεται ουσιαστικές προσαρμογές» επεσήμανε από τις Βρυξέλλες, ενώ πρόσθεσε «είμαστε σε συζητήσεις με τις ιταλικές αρχές και ελπίζουμε να επιτύχουμε ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα».
Παράλληλα, επεσήμανε «προσπαθούμε να πείσουμε τις ιταλικές αρχές ότι η προσέγγιση που ακολουθούν είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγική και για την ιταλική οικονομία».
Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup θα είναι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης τους λόγους απόρριψης του, δίνοντας στην ιταλική κυβέρνηση διορία ως τις 13 Νοεμβρίου για να τον αναθεωρήσει. 
Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή τονίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει για το 2019 δημοσιονομικό έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ, έναντι δεσμεύσεως για έλλειμμα 0,8%, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος όσον αφορά την προσαρμογή του λόγου χρέος/ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης