Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Σε επαφή με τα χαμηλά έτους

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Σε επαφή με τα χαμηλά έτους
ΑΓΟΡΑ: Με συσσώρευση όπως αναμενόταν ξεκίνησε και το βλέμμα στις τράπεζες, όπου όπως λένε στελέχη της αγοράς είναι η βασική πηγή μεταβλητότητας. Καλά ξεκίνησαν πάντως και με την Εθνική να κοιτάει υψηλότερα.

Το δικό μας το βλέμμα πάει και στη Motor Oil, για να παρατηρήσουμε πως θα αντιδράσουν οι ξένοι κυρίως αυτή την εβδομάδα. Τώρα εδώ οι απόψεις διίστανται.
Άλλοι λένε «σιγά μη ρωτήσει το management τι θα κάνει» και άλλοι λένε «ο μέτοχος είτε έχει πολλά ή λίγα έχει λόγο».

Και στην προκειμένη περίπτωση οι ξένοι την πήγαν εκεί που την πήγαν και αυτοί τη στήριξαν. Για εμάς έχουν όλοι λόγο, αλλιώς ας τις πάρουν τις εταιρείες και ας αφήσουν στην άκρη εταιρική διακυβέρνηση, γενικές συνελεύσεις, ενημερώσεις αναλυτών, διάχυση πληροφόρησης κ.α.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Η επαφή με το χαμηλό έτους των 610 μονάδων βρίσκεται σε εξέλιξη. Τεχνικά μάλλον θα δούμε πιο κάτω αφού δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε.

Θα είναι η τελευταία ευκαιρία για είσοδο και θα σημάνει το τέλος της πτώσης ή μήπως θα αποδειχθεί παγίδα; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είμαστε απαισιόδοξοι τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Ωστόσο, το χρηματιστήριο δεν είναι μόνο δείκτες, αλλά κυρίως μετοχές. Και από την πρόσφατη υποχώρηση που εξαπλώθηκε σε όλο σχεδόν το ταμπλό υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες. Καλά χαρτιά, λοιπόν, προσεκτικές επιλογές και διατήρηση ρευστότητας.

ΟΤΕ: Μαζεύει ίδιες μετοχές, έχει στρώσει η λογιστική κατάσταση σε επίπεδο δανεισμού σε σύγκριση με μερικά χρόνια πριν αλλά υστερεί σε κερδοφορία. Πιέζεται στο ξεκίνημα με χαμηλό όγκο.

AEGEAN: Διορθώνει και δίνει ευκαιρίες. Θα μπορούσε να δει και χαμηλότερα επίπεδα, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση. Υπάρχουν μεγάλες εντολές πώλησης στα 6,54 ευρώ και αυτή η εξέλιξη προβληματίζει.

Σε ένα σενάριο περαιτέρω πτώσης του ΧΑ η προσέγγιση των 6 ευρώ θα αποτελούσε καλό σημείο εισόδου. Ήδη στα πρώτα λεπτά έχει κάνει 14 χιλ. τεμάχια και έχει άλλα 16 χιλ. ο πωλητής στα 6,54 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Έκανε πράξεις μέχρι και τα 3,70 ευρώ και την μάζεψαν γρήγορα μέχρι τα 3,83 ευρώ όπου και επενέβη ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας.
Αγοραστής στα 3,85 ευρώ με 26 χιλ. τεμάχια. Για αυτές τις στιγμές ζούμε!

ΕΥΑΘ: Έκανε μια πράξη 10 χιλ. τεμάχια και στα 4,14 ευρώ και ελάχιστα πιο πάνω. Στο +2,44% και στα 4,20 ευρώ με την αποτίμηση στα 152 εκατ. ευρώ που εννοείται πως είναι αστεία.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Τεράστιες αποστάσεις μεταξύ αγοραστών και πωλητών καταγράφονται στα πρώτα λεπτά. Όπου δηλαδή υπάρχουν εντολές και στις δύο πλευρές.

Φτάσαμε βέβαια να βλέπουμε και την Κέκροψ να κάνει μεγαλύτερο όγκο στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης από τα περισσότερα βαριά χαρτιά. Ακόμα και από την Alpha Bank.

ΚΕΚΡΟΨ: Αύριο (6/11) στο Εφετείο Αθηνών και για να δούμε αν θα τελειώσει με την υπόθεση της έκτασης στη Φιλοθέη που είναι φιλέτο. Νέα άνοδος 4% περίπου σήμερα με την αποτίμηση στα 32,6 εκατ. ευρώ και καλό όγκο συναλλαγών κοντά στα 30 χιλ. τεμάχια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης