Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Δεν ανησυχώ για τη ρητορική της Β. Κορέας - Παραμένουμε προσηλωμένοι στις διαπραγματεύσεις

Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Δεν ανησυχώ για τη ρητορική της Β. Κορέας - Παραμένουμε προσηλωμένοι στις διαπραγματεύσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι «γνωρίζουμε με ποιον διαπραγματευόμαστε»
Καθησυχαστικός απέναντι στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας εμφανίστηκε σήμερα (5/11) ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ο οποίος τόνισε ότι «δεν ανησυχεί» σχετικά με τις απειλές της Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στην αποθεματοποίηση πυρηνικών όπλων εάν η Ουάσιγκτον δεν ελαφρύνει τις οικονομικές κυρώσεις.
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο "Fox News Sunday", ο κ. Pompeo δήλωσε «πολύ προσηλωμένος» στις διαπραγματεύσεις, καθώς γνωρίζει με ποιον θα διαπραγματευτεί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στη Νέα Υόρκη αργότερα εντός της εβδομάδας, για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
«Δεν ανησυχών για τη ρητορική», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Αμερικανού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «το έχουμε δει αυτό καθώς πορευόμαστε στις διαπραγματεύσεις».
«Είμασε πολύ προσηλωμένοι, γνωρίζουμε με ποιον διαπραγματευόμαστε, γνωρίζουμε ποιες είναι οι θέσεις τους», τόνισε ο κ. Pompeo, ο οποίος κατέστησε παράλληλα σαφές ότι «ο πρόεδρος Trump έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, δεν πρόκειται να υπάρξει οικονομική ανακούφιση μέχρι να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο».
Παράλληλα, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επιβεβαίωσε εκ νέου ότι ο στόχος της Ουάσιγκτον είναι ο πλήρης πυρηνικός αφοπλισμός της Βόρειας Κορέας και ολόκληρης της κορεατικής χερσονήσου, καθώς και «ένα λαμπερό μέλλον για τον λαό της Βόρειας Κορέας».
Σε ότι αφορά το ζήτημα του Ιράν, ο Mike Pompeo τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πλήξει έντονα το Ιράν με τις κυρώσεις, οι οποίες επηρεάζουν τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας.
«Έχουμε ήδη μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν κατά πάνω από ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός, προσθέτοντας ότι «ο αριθμός αυτός θα υποχωρήσει περαιτέρω».
Ο ίδιος τόνισε ότι οι νέες κυρώσεις θα είναι τα πιο σκληρά τιμωρητικά μέτρα που έχουν πλήξει ποτέ το καθεστώς της Τεχεράνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης