Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν θέτουν σε κίνδυνο την πυρηνική συμφωνία

Ρωσία: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν θέτουν σε κίνδυνο την πυρηνική συμφωνία
Η πλευρά της Μόσχας τονίζει ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν ένα ακόμα πλήγμα στη Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών
Τη θέση ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν βλάπτουν η Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών όπλων (NNT) διατύπωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να επαναφέρει όλες τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στο Ιράν πριν από τη συμφωνία του 2015.
Ειδικότερα, το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει σε δήλωσή του ότι «ένας νέος γύρος αντι-ιρανικών κυρώσεων ο οποίος ανακοινώθηκε από την Ουάσιγκτον αποσκοπεί στην υπονόμευση των συνεχών προσπαθειών των ομάδων του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA) για τη διαφύλαξη αυτής της συμφωνίας».
«Οι ΗΠΑ δίνουν ένα ακόμα δυνατό χτύπημα στη Συνθήκη Μη Διάδοσης Πυρηνικών, υποστηρίζοντας υποκριτικά ότι είναι απαραίτητο να την ενισχύσουμε, αλλά στην πραγματικότητα ετοιμάζονται για την κατάρρευσή της», προσθέτει το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Παράλληλα, πλευρά της Μόσχας καταδικάζει απερίφραστα τις «νέες καταστροφικές κινήσεις» των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να διατηρήσει και να διευρύνει τη συνεργα΄σια με το Ιράν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης