Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλωμενάκης: Γεωργιάδης και Λοβέρδος να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για το Ερρίκος Ντυνάν

tags :
Μπαλωμενάκης: Γεωργιάδης και Λοβέρδος να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για το Ερρίκος Ντυνάν
Η μεθόδευση κατέληξε στο να εκποιηθεί η περιουσία του Ερρίκος Ντυνάν με πλειστηριασμό που είχε έναν και μοναδικό πλειοδότητη είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντ. Μπαλωμενάκης με αφορμή την κατάθεση του πορίσματος για το Ερρίκος Ντυνάν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το πόρισμα που δόθηκε στα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής είναι ογκώδες, εξετάζει διαχρονικά την πορεία του «Ερρίκος Ντυνάν» μέσα από την οποία, από περιουσία κοινωφελούς Ιδρύματος όπως συνεστήθη, μετατράπηκε σε ιδιωτική περιουσία και αυτή η μετατροπή απαγορεύεται ρητά από το νόμο.
Η μεθόδευση κατέληξε στο να εκποιηθεί η περιουσία του «Ερρίκος Ντυνάν» με πλειστηριασμό, ο οποίος είχε έναν και μοναδικό πλειοδότη προδιαγεγραμμένο -κάτι που απαγορεύεται.
Φτάσαμε στο σημείο να υπάρξει τίμημα 115 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο μοναδικός πλειοδότης είχε αγοράσει το δάνειο βάση του οποίου έγινε ο πλειστηριασμός αντί 18 εκατομμυρίων ευρώ.
Άρα κέρδισε ο πλειοδότης πολλαπλάσια χρήματα γιατί πήρε χρήματα από τον πλειστηριασμό και αυτοί που έχασαν, είναι οι προμηθευτές και το ελληνικό δημόσιο γύρω στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Μπαλωμενάκης.
Σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Μπαλωμενάκης είπε ότι ήδη διεξάγεται έρευνα σε βάθος και επί πέντε πεδίων ακόμα, όπως μια σύμβαση με τον ΟΚΑΝΑ της οποίας τα ίχνη χάνονται κάποια στιγμή, η ανέγερση του κτιρίου, ένα δάνειο και η διαχείρισή του, τα εμβόλια και η διαφημιστική δαπάνη.
«Η αποκάλυψη που έγινε σε χθεσινή εφημερίδα ότι βρέθηκε υλικό ακαταχώρητο- κρυμμένο, τιμολόγια, εμείς γνωρίζαμε ότι υπήρχαν, γιατί οι ορκωτοί λογιστές είχαν φτάσει σε σημείο να σηκώσουν τα χέρια ψηλά, να πουν ότι εντοπίζουν έλλειμμα, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν την πορεία του χρήματος, διότι δεν υπήρξαν παραστατικά» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ακούμε από την πλευρά της Αντιπολίτευσης έναν ειρωνικό σχολιασμό, αυτά βρήκατε;
Μας λένε είναι συνηθισμένα πράγματα αυτά, το Δημόσιο έτσι λειτουργεί, ξέρετε με την τσαπατσουλιά που δουλεύει το Δημόσιο» είπε ο κ.Μπαλωμενάκης αναφερόμενος και στην αιτιολόγηση των λογιστικών διαφορών που προκύπτουν.
«Εμείς ό,τι λέμε είναι τεκμηριωμένο.
Δεν μπορεί να είσαι αρμόδιος υπουργός για δυο χρόνια και να μην ξέρεις τι συμβαίνει.
Υπάρχουν εκθέσεις κακοδιαχείρισης που μπήκαν στο συρτάρι.
Προφανώς υπάρχουν βαριά αδικήματα που έχουν να κάνουν με πλαστογραφίες, με προσπάθειες απόκρυψης και εξαπάτησης της Επιτροπής και έγινε από ανθρώπους που ήταν σε άμεση συνάφεια με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα» τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης