Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ν. Κορέα: Συνεχίζονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, παρά τις διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα

Ν. Κορέα: Συνεχίζονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, παρά τις διαπραγματεύσεις με τη Β. Κορέα
Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, νέες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις θα δύο εβδομάδων
Σε θαλάσσιες στρατιωτικές ασκήσεις αναμένεται να προχωρήσουν από σήμερα Δευτέρα (5/11) η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ, όπως ανέφερε χθες (4/11) το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, με τη διάρκεια των ασκήσεων να υπολογίζεται στις δύο εβδομάδες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Yonhap, το Κορεατικό Πρόγραμμα Θαλλάσιας Άσκησης (KMEP) θα λάβει χώρα γύρωο από τη νοτιοανατολική πόλη Ποχάνγκ, ενώ σημειώνει ότι η σχετική άσκηση είχε αναβληθεί νωρίτερα εντός του έτους, ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα.
«Το KMEP θα ξεκινήσει από τον Νοέμβριο σύμφωνα με το ετήσιο σχέδιο της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ», αναφέρει στρατιωτικός αξιωματούχος της Σεούλ, προσθέτοντας ότι «είναι μία ετήσια τακτική εκπαίδευση συνδυαστικών δυνάμεων, η οποία έχει ως στόχο τη διατήρηση της κοινής άμυνάς μας».
Παράλληλα, τον Δεκέμβριο αναμένεται να αποφασισεί ένα χρονοδιάγραμμα για τις στρατιωτικές ασκήσεις του 2019, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε νωρίτερα ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις «δεν είναι απαραίτητες».
Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε μία πιθανότητα για την επανάληψη των ασκήσεων, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα διεξαχθούν από κοινού με τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης