Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Οι αμερικανικές κυρώσεις και ο εκφοβισμός έχουν αντίθετα αποτελέσματα - Οι ΗΠΑ έχουν απομονωθεί

tags :
ΥΠΕΞ Ιράν: Οι αμερικανικές κυρώσεις και ο εκφοβισμός έχουν αντίθετα αποτελέσματα - Οι ΗΠΑ έχουν απομονωθεί
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Javad Zarif, τόνισε ότι «ο κόσμος δεν θα επιτρέψει στον Trump να καταστρέψει την παγκόσμια τάξη»
Σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ έστειλε σήμερα (5/11) ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, με αφορμή την επιβολή κυρώσεων από την Ουάσιγκτον σε βάρος της Τεχεράνης, τονίζοντας ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον έχει «αντίθετα αποτελέσματα», και ότι θα προκαλέσει περισσότερη ζημιά στις ΗΠΑ παρά στο Ιράν.
Ειδικότερα, ο Ιρανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «σήμερα, οι ΗΠΑ αμφισβήτησαν το ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας επιβάλοντας ξανά τις κυρώσεις στο Ιράν οι οποίες στοχεύουν τους απλούς ανθρώπους».
Ο ίδιος ωστόσο τόνισε ότι «ο εκφοβισμός των ΗΠΑ έχει αντίθετα αποτελέσματα, όχι μόνο επειδή η JCPOA είναι σημαντική, αλλά επειδή ο κόσμος δεν πρέοκεται να επιτρέψει στον Trump να καταστρέψει την παγκόσμια τάξη».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, και όχι το Ιράν, έχουν απομονωθεί», καταλήγει ο Mohammad Javad Zarif, μέσω ανάρτησης που πραγματοποίησε στο Twitter.
Οι νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, και οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή σήμερα, έχουν έρθει αντιμέτωπες με αντιδράσεις από όλο τον κόσμο, καθώς η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στα μέτρα της Ουάσιγκτον, τονίζοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με το Ιράν.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, επέμεινε ότι η χώρα του θα «σπάσει» τις κυρώσεις των ΗΠΑ και δε θα σταματήσει την πώληση πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης