Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Κλιμακώνει την πίεση στην Ιταλία η ΕΕ - Στις 21/11 η εισήγηση για κυρώσεις

Politico: Κλιμακώνει την πίεση στην Ιταλία η ΕΕ - Στις 21/11 η εισήγηση για κυρώσεις
Η ΕΕ θα επιταχύνει τη διαδικασία, εφόσον η ιταλική κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην αλλαγή του προϋπολογισμού για το 2019
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εισηγηθεί την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ιταλίας στις 21 Νοεμβρίου 2018, κλιμακώνοντας την κόντρα με τη Ρώμη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Politico.
Η ΕΕ θα επιταχύνει τη διαδικασία, εφόσον η ιταλική κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην αλλαγή του προϋπολογισμού για το 2019.
Επικαλούμενη τις συστάσεις για το τεράστιο δημόσιο χρέος και όχι στον στόχο για το έλλειμμα του 2019, η Κομισιόν είναι σε θέση να ενεργοποιήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος νωρίτερα από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα.Εάν η πρόταση της Κομισιόν για την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος εγκριθεί από το Συμβούλιο της ΕΕ τον Δεκέμβριο, η Ιταλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα, εν όψει των ευρωεκλογών του Μαϊου 2019.
Μια τέτοια εξέλιξη θα κλιμακώσει δραματικά τη σύγκρουση Ρώμης - Βρυξελλών.
Μέχρι σήμερα η Ιταλία έχει αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για το υψηλό της χρέος, καθώς μέχρι τον Μάιο η Κομισιόν εκτιμούσε ότι συμμορφώνεται με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ωστόσο, το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, άλλαξαν τα δεδομένα, όπως τονίζουν αξιωματούχοι των Βρυξελλών, σύμφωνα με το Politico.
Σύμφωνα με Ιταλό κυβερνητικό αξιωματούχο, είναι ξεκάθαρο ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα και η Κομισιόν θα προτείνει την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.
Σημειώνεται ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει προθεσμία έως τις 13 Νοεμβρίου για να υποβάλλει τις αλλαγές στον προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης