Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου - Στα 430 εκατ τα δάνεια στην Ελλάδα που έχουν ρυθμιστεί

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου - Στα 430 εκατ τα δάνεια στην Ελλάδα που έχουν ρυθμιστεί
Η πλοικτήτρια Φράγκου είχε ζητήσει για τα δάνεια που εξυπηρετεί νέα ρύθμιση και το τελευταίο διάστημα υπήρχαν συζητήσεις με την Πειραιώς για το θέμα αυτό...
Τη δέσμευση των λογαριασμών της πλοιοκτήτριας Αγγελική Φράγκου αποφάσισε η εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τους όρους χρηματοδότησης από την πρώην τράπεζα Marfin Popular Bank.
Η τράπεζα Πειραιώς εξαγόρασε τα καταστήματα στην Ελλάδα των κυπριακών τραπεζών και της Marfin Popular.
Να σημειωθεί ότι η Αγγελική Φράγκου έχει συνάψει δάνεια 250 εκατ από την πρώην τράπεζα Marfin Popular τα οποία έχουν περιέλθει στην Πειραιώς ως Vanios Maritime και 180 εκατ ως IRF που ήταν παλαιά μέτοχος στην MIG με στρατηγικό ποσοστό.
Σημειώνεται ότι η Πειραιώς επί εποχής Σάλλα και Θωμόπουλου είχαν προβεί σε κινήσεις εναντίον της Α. Φράγκου.
Η πλοικτήτρια Φράγκου είχε ζητήσει για τα δάνεια που εξυπηρετεί νέα ρύθμιση και το τελευταίο διάστημα υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ Πειραιώς και Φράγκου για το θέμα.
Ωστόσο το βασικό θέμα είναι ότι οι εξασφαλίσεις των δανείων που είναι μετοχές της Navios Maritime εταιρίας εισηγμένης στην Wall.
Η αξία των εξασφαλίσεων έχει υποχωρήσει με συνέπεια να μην μπορεί ουσιαστικά να αποπληρωθούν τα δάνεια. 

Τι ανέφερε από τις 23:12 στις 4 Νοεμβρίου 2018 το www.bankingnews.gr

Ισχυροί είναι οι τριγμοί που παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες σε μεγάλη τράπεζα όπου εξετάστηκε ακόμη και η απομάκρυνση τραπεζίτη από το ίδιο το ΔΣ της τράπεζας.
Ειδικότερα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο εν λόγω τραπεζίτης είχε τον πρώτο λόγο στη ρύθμιση δανείων εφοπλιστικής οικογένειας.
Και η ρύθμιση αυτή θεωρήθηκε ότι ξεφεύγει από τα όρια των αποδεκτά τραπεζικών πρακτικών.
Έτσι τα ξένα μέλη του ΔΣ της τράπεζας άρχισαν να θέτουν ερωτήματα και να ζητούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τη λογική που ακολούθησε το κορυφαίο στέλεχος στην ρύθμιση των δανείων.
Όμως οι απαντήσεις που έλαβαν δεν κρίθηκαν καθόλου ικανοποιητικές.
Και πλέον το κλίμα έχει βαρύνει καθώς τα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή τους διαβιβάστηκαν στον SSM.
Η εμπλοκή του SSM είναι προφανές ότι δεν μπορεί να περνά απαρατήρητη αν και οι οδηγίες που έχουν λάβει τα ξένη μέλη του ΔΣ είναι να πράξουν κατά βούληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης