Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλή μεταβλητότητα και «πάτημα» στα χαμηλά έτους

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Υψηλή μεταβλητότητα και «πάτημα» στα χαμηλά έτους
ΑΓΟΡΑ: Υψηλή μεταβλητότητα, αλλά και αντίδραση στα χαμηλά έτους. Τα ακούμπησε και γύρισε με αποτέλεσμα να μηδενισθούν σχεδόν οι απώλειες.

Σενάρια επί σεναρίων στη μικρή μας αγορά. Θα βγει από τον MSCI η Τράπεζα Πειραιώς, δε θα βγει, πόσες θα βγουν και ποιες θα μείνουν. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε. Πάντως με τέτοιες αποτιμήσεις δεν περιμένουμε και πολλά.

Ο τζίρος παρά τη μεταβλητότητα δεν ήταν σημαντικός. Παραμένουμε κολλημένοι σε συναλλαγές 30-40 εκατ. ευρώ και αυτό πιστοποιεί το που πάμε…

ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Δεν αισιοδοξούν, αλλά αυτό το ξέρετε. Πολλοί λόγοι για απαισιοδοξία και ελάχιστοι για αισιοδοξία. Από το εξωτερικό αρνητικά τα μηνύματα, αλλά και από το εσωτερικό χειρότερα.

Τι να πρωτοπούμε: Ότι νομίζουμε πως ο λόγος που δεν βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές είναι η Ιταλία; Αλλιώς θα μας δάνειζαν λεφτά με το τσουβάλι. Ο γρίφος με τις συντάξεις; Και μόνο που ακούστηκε κακό έκανε. Σκάνδαλα; Φήμες ότι υπάρχουν κι άλλα…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σχεδόν 3 εκατ. τεμάχια ο όγκος, έγραψε και νέο χαμηλό και έκλεισε τελικά κάπως καλύτερα αλλά με κεφαλαιοποίηση 471 εκατ. ευρώ. Μικρές απώλειες για τις άλλες συστημικές πλην Eurobank η οποία έκλεισε με άνοδο.

COCA COLA: Έχει αρχίσει να χαλάει και η δική της συμπεριφορά έχει ωστόσο απόσταση ασφαλείας από κρίσιμα τεχνικά σημεία. Δεν θεωρούμε πάντως αδικαιολόγητη την πτώση.
Η αποτίμηση των 11 δισ. ευρώ που είχε ήταν κάπως υπερβολική. Τώρα στα 9,7 δισ. ευρώ είναι πάλι τσιμπημένη, αλλά ας έχει..

ΕΧΑΕ: Κρατούσε καιρό τα 3,75 ευρώ αλλά έκλεισε κάτω από τα 3,70 ευρώ με χαμηλό στα 3,68 ευρώ. Είχε και υψηλό όγκο για τα δεδομένα της. Αποτίμηση 223 εκατ. ευρώ και σε λίγο θα είναι κοντά στο 50% των ταμειακών διαθεσίμων η αποτίμηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πιέσεις και εδώ. Νέο ενδοσυνεδριασκό χαμηλό στα 7,44 ευρώ και κλείσιμο στα 7,53 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Ζητούμενο στη μετοχή να φύγει γρήγορα από τη μιζέρια των 6,90-7,15 ευρώ και να πάει προς τα 7,50 ευρώ, αλλά με τέτοιο κλίμα…

ΜΕΤΟΧΕΣ: Η πτώση έχει διαμορφώσει κορυφαίες τιμές, αν και δυνατές στηρίξεις βρίσκονται ακόμα χαμηλότερα σε πολλά από τα λεγόμενα καλά χαρτιά με βάση τα θεμελιώδη.

Γιατί αυτές τις εποχές δεν είναι να μπλέξεις με τίποτα σαπάκια. Θα μου πείτε και η Folli Follie, την θεωρούσαν καλή αλλά αποδείχθηκε μούφα. Δίκιο έχετε, αλλά δυστυχώς τα θεμελιώδη είναι όπως και να το κάνουμε ασφάλεια. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι όλοι σαν και τη Φολί.

Αυτό που έχει σημασία είναι να βρεθούν οι μετοχές της επόμενης μέρας. Δηλαδή να δούμε καλές στηρίξεις να επιβεβαιώνονται και τα θεμελιώδη να φωνάζουν πως είναι φθηνά τα χαρτιά.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν έστω ότι πιάνουν τις τιμές που θεωρούμε ιδανικές οι μετοχές, είναι για μακροπρόθεσμη τοποθέτηση ή για trading. Αύριο περισσότερα…

www.bankingnews.gr 




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης