Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Περδικάρης (ΤΕΡΝΑ): Θα επενδύσουμε 2 δισ. τα επόμενα χρόνια - Η πλέον ανταγωνιστική τεχνολογία οι ΑΠΕ

tags :
Περδικάρης (ΤΕΡΝΑ): Θα επενδύσουμε 2 δισ. τα επόμενα χρόνια - Η πλέον ανταγωνιστική τεχνολογία οι ΑΠΕ
«Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Επενδυτική Ανάπτυξη της Ελλάδας, δήλωσε ο κ. Γιώργος Περδικάρης, εντεταλμένος σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ
«Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Επενδυτική Ανάπτυξη της Ελλάδας, δήλωσε ο κ. Γιώργος Περδικάρης, εντεταλμένος σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ στο Επενδυτικό Forum 2018 που διοργάνωσε το ΤΕΕ.
Όπως ανέφερε ο κ. Περδικάρης, στη χώρα υπάρχει κατασκευαστικό κενό 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με έκθεση της Mc Kinsey, η πλέον οικονομικά ανταγωνιστική τεχνολογία τα επόμενα χρόνια θα είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε «μπαταρία» του Νότου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περδικάρης.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλή ιδιωτική χρηματοδότηση, που φθάνει σε ποσοστό 17%, στο 40% φθάνει η δημόσια χρηματοδότηση, ενώ σε ποσοστό 45% συνεισφέρουν οι τράπεζες.
Σε σχέση με τις προοπτικές στο άμεσο μέλλον, ο κ. Περδικάρης ανέφερε ότι η κρίση φαίνεται ότι βαίνει προς το τέλος της.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Περδικάρη, οι εταιρείες του κλάδου, θα πρέπει να κινηθούν στους εξής άξονες: εξορθολογισμός των εξόδων, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εργαλείων, στόχευση νέων επενδυτικών τομέων, εκτέλεση περιβαλλοντικών και ενεργειακών έργων.
Να στραφεί ο κλάδος σε νέες αγορές ανέφερε, ενώ έκανε γνωστό ότι ο όμιλος επένδυσε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ μέσα στην κρίση, ενώ θα προχωρήσει σε επενδύσεις 2 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.
Κλείνοντας ανέφερε ότι θέλουμε ισότιμη αντιμετώπιση από την ελληνική πολιτεία, καθώς το κόστος είναι τετραπλάσιο για μία ελληνική εταιρεία.
Ζητάμε από την πολιτεία να δείξει εμπιστοσύνη και να στηρίξει τις ελληνικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης