Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο κυνήγι των «κόκκινων» δανείων και οι Τσέχοι με Μονοπρόσωπη ΕΠΕ

Στο κυνήγι των «κόκκινων» δανείων και οι Τσέχοι με Μονοπρόσωπη ΕΠΕ
Το «κυνήγι» των οφειλετών  θα γίνει πιο έντονο το 2019
«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος από εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.
Η αγορά των 100 δισ. ευρώ έχει γίνει «μαγνήτης» για τους κυνηγούς οφειλετών που βάζουν «πόδι» στην Ελλάδα ως άλλοι κατακτητές διεκδικώντας μερίδιο από τα 10 δισ. ευρώ που θα μοιραστούν οι Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από  Δάνεια και Πιστώσεις.
Ανάμεσά τους είναι και μία Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) με την επωνυμία APS  Recovery A.S, η οποία συστάθηκε σύμφωνα με τη νομοθεσία της Τσεχικής Δημοκρατίας αφού έχει δηλώσει έδρα την πόλη της Πράγας και τα γραφεία της είναι στη οδό Celetna 988/38 Stare Mesto.
Η εταιρεία έχει κάνει εγγραφή στον Εμπορικό Μητρώο που τηρείται  στο Πρωτοδικείο της πόλης Πράγας της Τσεχίας με αριθμό 3222/6-3-2018.  
Στη συνέχεια συστήνει θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα με την επωνυμία APS RECOVERY GREECE Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Μονοπρόσωπη Εταιρεία  Περιορισμένης Ευθύνης με έδρα το Δήμο Καλλιθέας Αττικής με μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ.
Η διοίκηση της εταιρείας  προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και πλέον διαμορφώνεται σε 250.000 ευρώ.
Με βάση το καταστατικό της εταιρείας μεταξύ άλλων είναι να αγοράζει, να πωλεί, να ανταλλάσει, να συνενώνει, να εκμισθώνει, να μισθώνει και να υπομισθώνει ακίνητα.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Τράπεζα της Ελλάδος και η αρμόδια διεύθυνση χορήγησε άδεια  διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στην εταιρεία με την επωνυμία «APS RECOVERY GREECE.
Η δραστηριότητα της εταιρείας είναι σχεδόν μηδενική με βάση το αντικείμενο δραστηριότητας και αξία του ενεργητικού είναι μηδενική με βάση την οικονομική κατάσταση του 2016.
Ωστόσο εμφανίζονται  απαιτήσεις που ανέρχονται στο ποσό των 12.370,47 ευρώ και αφορά πιστωτικό υπόλοιπο ΦΠΑ.
Τα διαθέσιμα της εταιρείας ανέρχονται σε 1540,53 ευρώ ως κατάθεση  όψεως σε τραπεζικό λογαριασμό. Η αγορά των «κόκκινων» δανείων προσελκύει επενδυτές-«κοράκια» και προετοιμάζονται για την επόμενη  ημέρα διεκδικώντας να πάρουν τα σπίτια των  οφειλετών που δεν θα μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους
Το «κυνήγι» των οφειλετών  θα γίνει πιο έντονο το 2019 καθώς χιλιάδες υποθέσεις θα έχουν «ωριμάσει» ανοίγοντας τον δρόμο για τον πλειστηριασμό κατοικιών.
Μέχρι σήμερα έχουν πάρει άδεια περισσότερες 20 εταιρείες από την Τράπεζα της Ελλάδος όπως προβλέπει ο νόμος 4354/2015.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης