Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο σφυρί ακίνητα εταιρειών που είναι εξασφαλίσεις σε δάνεια που δεν πληρώνουν οι επιχειρηματίες

Στο σφυρί ακίνητα εταιρειών που είναι εξασφαλίσεις σε δάνεια που δεν πληρώνουν οι επιχειρηματίες
Οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν δώσει εντολή να προχωρήσουν άμεσα σε επανέλεγχο της περιουσιακής των επιχειρήσεων
Μία τελευταία ευκαιρία αποφάσισαν να δώσουν οι τράπεζες σε επιχειρηματίες  που έχουν υπό τον πλήρη έλεγχο των δάνειων τους καθώς διαπιστώνουν ότι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα και τις συμβάσεις που είχαν υπογράψεις το παρελθόν για την αποπληρωμή του τραπεζικού  δανεισμού τους.
Οι συστημικες τράπεζες  θέλουν να βάλουν ένα τέλος στα επιχειρηματικά σχήματα τα οποία δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν δώσει εντολή να προχωρήσουν άμεσα σε επανέλεγχο της περιουσιακής των επιχειρήσεων στη συνέχεια να έρθουν σε επικοινωνία με τη διοίκηση της εταιρείας έτσι ώστε να κατανοήσουν με κάθε σαφήνεια τις προθέσεις και ταυτόχρονα να δώσουν τελεσίγραφο προς τις διοικήσεις οι οποίες αμελούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συστημική τράπεζα είναι αποφασισμένη να τραβήξει το χαλί από επιχειρηματία, ο οποίος στην πράξη  …σφυρίζει αδιάφορα.
Ο τραπεζικός δανεισμός της επιχείρησης ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ αλλά τα περιουσιακά στοιχεία της, με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις αποτιμώνται σε περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ.
Η σημαντική απόκλιση ανάμεσα της δανειακής απαίτησης και της περιουσιακής κατάστασης που διαθέτει η εταιρεία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την τράπεζα να κάνει το επόμενο βήμα που είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και σταδιακά να βγάλει το ακίνητο ή τα ακίνητα στο σφυρί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για ισχυρή ξενοδοχειακή μονάδα στην Βόρεια Ελλάδα και στο ενδεχόμενο η τράπεζα επιλέξει να φθάσει την υπόθεση στα άκρα είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αγοραστές από τον ξενοδοχειακό κλάδο και θεωρείται αρκετά πιθανόν να εμφανισθούν ξένοι επενδυτές για την συγκεκριμένη μονάδα που θεωρείται «κόσμημα» στη Βόρεια Ελλάδα.  
Στο ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να τηρήσει την ίδια στάση οι αρμόδιοι της τράπεζας θα επιλέξουν τη διαδικασία του πλειστηριασμού για να εξοφληθεί ο τραπεζικός δανεισμός.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης