Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Czurda (ΤΧΣ): Η τιτλοποίηση 15 - 20 δισ. NPLs με έκδοση τραπεζικών ομολόγων η λύση στο πρόβλημα

tags :
Czurda (ΤΧΣ): Η τιτλοποίηση 15 - 20 δισ. NPLs με έκδοση τραπεζικών ομολόγων η λύση στο πρόβλημα
Ο κ. Czurda, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη των στόχων που έχει δώσει  ο SSM για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
Την εκτίμηση ότι τιτλοποίηση 15 – 20 δισ. ευρώ NPLs με έκδοση τραπεζικών ομολόγων θα είναι η λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» ανέφερε ο Ο Martin Czurda, CEO, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μιλώντας στο συνέδριο Capital + Vision 2018.   
Ο κ. Czurda, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη των στόχων που έχει δώσει  ο SSM για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
«Μπορούμε να μειώσουμε κάτω από το επίπεδο του 20% που είναι ο στόχος τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο για τη δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης των κόκκινων χαρτοφυλακίων των τραπεζών με εγγυήσεις του δημοσίου σημείωσε ότι  «το Δημόσιο θα εγγυηθεί το senior debt, το οποίο θα έχει 0% ρίσκο και θα απελευθερώσει κεφάλαια.
Θα είναι 15-20 δις. ευρώ οι συνολικές τιτλοποιήσεις.
Είναι απόφαση της κυβέρνησης να το προωθήσει.
Εμείς είμαστε, ως μέτοχοι, θετικοί με οποιοιδήποτε λύση που μπορεί να δουλέψει και να εισφέρει. Και το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δε χαλάμε τα κεφάλαια των μετόχων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης