Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο 3,35% ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μετά το Eurogroup

Ιταλία: Στο 3,35% ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μετά το Eurogroup
Το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις ΕΕ – Ιταλίας σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019 παραμένει καθώς μετά και το χθεσινό Eurogroup οι όροι της αντιπαράθεσης δεν έχουν αλλάξει
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο προϋπολογισμός του 2019.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 3,356% από 3,322% στο χθεσινό κλείσιμο.
Η απόδοση του 2ετούς ενισχύεται στο 1,158% από 1,129% χθες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,5% στις 19.182 μονάδες.
Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των τραπεζών, με την Intesa Sanpaolo να υποχωρεί 1,1%, την Banco Bmp στο -1,5%, την UBI Banca να σημειώνει πτώση 1,2% και την Unicredit στο -0,7%.
 

Το αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις ΕΕ – Ιταλίας σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019 παραμένει καθώς μετά και το χθεσινό Eurogroup οι όροι της αντιπαράθεσης δεν έχουν αλλάξει.
Η ΕΕ επανέλαβε ότι δίνει στην Ιταλία μια εβδομάδα περιθώριο προκειμένου έως τις 13/11 να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και καταθέσει ένα αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού με τη Ρώμη να απαντά μέσω του υπουργού Οικονομικών, Giovanni Tria πως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή του προϋπολογισμού της και των στόχων που έχει θέσει για το 2019, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε σύγκρουση ούτε συμβιβασμός» με την ΕΕ.
Η Ιταλία στέλνει το μήνυμα ότι δεν θέλει ούτε να «τα σπάσει» με την ΕΕ ούτε να εξελιχθεί σε μια μείζονα απειλή για την Ευρωζώνη και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Την ίδια στιγμή όμως διαμηνύει πως δεν προτίθεται να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές υποδείξεις για συμμόρφωση, αγνοώντας έτσι τις «επιταγές» των Βρυξελλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης