Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το ξεκίνημα της συνεδρίασης - Χωρίς τζίρο

tags :
Λίγο μετά το ξεκίνημα της συνεδρίασης - Χωρίς τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Άνοιξε μη ελάχιστο όγκο. Η Εθνική έκανε στο άνοιγμα 465 τεμάχια. Τι άλλο να πούμε. Στο πρώτο λεπτό 100 χιλ. ευρώ! Η ΕΧΑΕ με 1 τεμάχιο άνοιγμα, η ΕΥΔΑΠ 3 τεμάχια, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ 5 τεμάχια όσα και η Σαράντης και η Lamda 6 τεμάχια.

Με ήπια άνοδο πάντως ξεκίνησε και με τις τράπεζες να έχουν θετική συμπεριφορά. Eurobank και Πειραιώς έχουν άνοδο κοντά στο 1% με μέτριες συναλλαγές, ενώ η Alpha πλησιάζει το +2% με χαμηλό όγκο.

MOTOR OIL: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το αν θα πρέπει να δίνει λόγο όταν κάνει εξαγορές. Εμείς πιστεύουμε πως όλοι κρίνονται, ειδικά στο ταμπλό.
Προφανώς αν θέλει δεν ενημερώνει αλλά και ο επενδυτής αν θέλει τα κοπανάει και φεύγει.

Υποχωρεί λίγο η μετοχή και το βλέμμα είναι στα 18 ευρώ και πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή. Χθες έκανε πράξεις και κάτω από τα 18 ευρώ και δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής αντίδραση.

ΕΛΠΕ: Φθηνή η μετοχή αλλά το γενικότερο περιβάλλον δε βοηθάει. Δημοσιεύει αποτελέσματα την Πέμπτη και η IBG έχει δώσει τιμή στόχο τα 8,40 ευρώ και σύσταση συσσώρευσης. Όπως αναφέρει περιμένει ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο λόγω του θετικού περιβάλλοντος διύλισης με εποχικά δυνατή πορεία αγοράς.

Τα δημοσιευμένα EBITDA αναμένονται στο εννεάμηνο στα 721 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 19% και τα καθαρά EBITDA στα 555 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 16%.
Στο τρίτο τρίμηνο ωστόσο περιμένει αύξηση των καθαρών EBITDA 6,5% και στα 219 εκατ. ευρώ.

Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 343,5 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 26,5% και χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων στα 219 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 30%. Στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν 3,5% διαμορφούμενα στα 91,5 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές σημειώνουν πως μετά από ένα αδύναμο περιβάλλον διύλισης τον Οκτώβριο, καταγράφεται αντίδραση λόγω και της ισχυροποίησης του δολαρίου που ενισχύει ξανά την αισιοδοξία για το υπόλοιπο του έτους. Οι αναλυτές πιστεύουν πως υπάρχει θετικό περιθώριο στις εκτιμήσεις τους και θα τις αναθεωρήσουν μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

NEXANS: Ο μέτοχος μειοψηφίας με HMG Finance αγοράζει μετοχές για λογαριασμό της Algot Holdings και κατέχει 5,3%. Δύσκολο το εγχείρημα να μπλοκάρει τη δημόσια πρόταση, εκτός και αν βρει κάποιο με καλό ποσοστό και πλησιάσει.

Παραμένει πάντως η εντολή του στα 1,61 ευρώ με 706 χιλ. τεμάχια. Πάντως το συμπέρασμα είναι πως κάποιοι θέλουν να βγάλουν τις εταιρείες από το ΧΑ φθηνά. Αν ο μέτοχος τη θεωρούσε δίκαιη την τιμή δε θα προσπαθούσε να την μπλοκάρει.

Η στήλη είναι πάντα με τους μετόχους μειοψηφίας και με το μετοχικό ακτιβισμό. Θεωρούμε πως ο έλεγχος πρέπει να είναι διαρκής στις εισηγμένες ώστε να μην κάνουν κάποιοι ό,τι θέλουν.

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (απάντηση): Περιμένουμε λογιστική κατάσταση. Από την ανακοίνωση μπορούμε μόνο να δούμε γενικά πως τα πήγε η εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης