Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε τη «συριζοποίηση» του Συντάγματος - Καμία συναίνεση - Η τολμηρή πρόταση της ΝΔ

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε τη «συριζοποίηση» του Συντάγματος - Καμία συναίνεση - Η τολμηρή πρόταση της ΝΔ
Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ
«Δεν θα επιτρέψουμε τη «συριζοποίηση» του Συντάγματος, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «Orban της Μεσογείου».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια εργαλειακή αναθεώρηση που θα κρατήσει δέσμια τη χώρα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσω της Συνταγματικής Αναθεώρησης να αποτρέψει κάθε μεγάλη θεσμική αλλαγή τουλάχιστον για μια δεκαετία, υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να ματαιώσει για μια δεκαετία κάθε τολμηρή θεσμική αλλαγή.
Το μεγάλο ερώτημα που θα κληθούμε να απαντήσουμε είναι εάν μετά την Αναθεώρηση του 2018, αντέχουμε να χάσουμε άλλη μια δεκαετία για να έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα νέο Σύνταγμα για μια νέα Ελλάδα», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «κούφιους βερμπαλισμούς» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει επικίνδυνες προτάσεις, προτάσεις ατελέσφορες όπως για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι αποτελεί πολιτική ύβρη να εισηγείται μια κυβέρνηση τη διεύρυνση του θεσμού των δημοψηφισμάτων, όταν ήταν αυτή που το ευτέλισε το καλοκαίρι του 2015.
«Είναι αστείο να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο έλεγχο του ρεύματος και του νερού όταν διαπραγματεύεται την πώληση της ΔΕΗ», πρόσθεσε.
«Είναι θλιβερό η κυβέρνηση να ζητεί τη συναίνεση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου ενώ ταυτόχρονα επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου πογκρόμ κατά κάθε πολιτικού αντιπάλου μέσω ευτελισμένων εξεταστικών και προανακριτών επιτροπών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Τι προτείνει η ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Η νέα Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα, χρειάζεται μια τολμηρή πρόταση, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τις προτάσεις για την αναθεώρηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα.
Είχα προτείνει να υπερψηφιστούν τώρα όλα τα άρθρα που θα τεθούν προς αναθεώρηση ώστε στην επόμενη Βουλή να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ριζικής αναθεώρησης του Συντάγματος, αφού εκφραστούν οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η πρόταση της ΝΔ προβλέπει τη λειτουργία αυτόνομων δημοσίων πανεπιστημίων αλλά και ιδιωτικά πανεπιστήμια κάτω από αυστηρό θεσμικό έλεγχο.
Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας αναγνωρίζει ότι είναι αναγκαία μεταρρύθμιση τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ιδεοληψίες, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το νέο Σύνταγμα θα είναι λιτό χωρίς περιττές διατάξεις.
Θα προβλέπει σταθερό εκλογικός κύκλος, περιορίζοντας τους λόγους διάλυσης της Βουλής.
Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας αποδεσμεύεται πλήρως από εκλογές.
Το νέο Σύνταγμα εγγυάται οικονομική σταθερότητα και νέες αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση.
Η Βουλή απεμπλέκεται επιτέλους από δικαστικές λειτουργίες και η επιλογή Ανώτατων Δικαστών περιέρχεται στη Βουλή».
«Το νέο Σύνταγμα αναγνωρίζει συνθήκες ευημερίας για όλους, ενισχύει το κράτος των πολιτών.
Κανείς απροστάτευτος, πρόσβαση για όλους σε Υγεία, Πολιτισμό.
Η αξιολόγηση καθιερώνεται συνταγματικά σε όλα τα επίπεδα της», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης. 

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο μόνος τρόπος να μην κυρωθεί ποτέ η Συμφωνία των Πρεσπών είναι να γίνουν εκλογές πριν αυτή έρθει στη Βουλή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ο κ Καμμένος εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση γιατί υπάρχουν πολιτικά γραμμάτια.
Ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει την υποχρέωση να περάσει το Σκοπιανό από την ελληνική Βουλή πριν τις εκλογές γιατί περιμένει ανταλλάγματα για τον ίδιο και το κόμμα του», υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα σε διαρκές μνημόνιο»

Όσον αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η Ελλάδα υποτίθεται ότι βγήκε από το πρόγραμμα, αλλά εξακολουθεί να μη μπορεί να βγει στις αγορές.
«Η Ελλάδα συνεχίζει σήμερα να μην έχει ανάπτυξη, να μην προσελκύει επενδύσεις, να υπερφορολογεί τους πολίτες, να επιβαρύνει εργαζόμενους και εργοδότες με τις εισφορές.
Ο κ. Τσίπρας έχει βάλει την χώρα σε διαρκές μνημόνιο.
Η κυβέρνηση παίζει ένα παιχνίδι επιδομάτων.
Τα επιδόματα δεν φτάνουν, η χώρα φτωχαίνει», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και πρόσθεσε ότι η  κοινωνία παρακολουθεί άφωνη ξεκαθαρίσματα μεταξύ νονών της νύχτας, μια κοινωνία παραδομένη στην ανασφάλεια.
«Τα πανεπιστήμια μας είναι ο καθρέφτης μιας χώρας που βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να τα προστατεύσει».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο επίσης για φανερή προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη.
« Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την εισαγγελική έρευνα για τους 99 νεκρούς στο Μάτι.
Σκάνδαλα της κυβέρνησης που υποστηρίζει ότι έχει δήθεν το ηθικό πλεονέκτημα έρχονται στο φως», σημείωσε.
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτα άλλο από μια κυβέρνηση σκανδάλων, πρόσθεσε.

«Οι πολίτες επιστρέφουν στον δρόμο της ρεαλιστικής ελπίδας»

«Στο δρόμο προς τις εκλογές η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.
 Θα συκοφαντήσει και άλλο τους πολιτικούς της αντιπάλους για να μείνει λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες στρέφονται στη ΝΔ, στο δρόμο της ρεαλιστικής ελπίδας, αφήνοντας πίσω τους τη δημαγωγία.
«Όλοι γνωρίζουν ότι προϋπόθεση για την ανάταξη της χώρα είναι η πολιτική αλλαγή.
Το μόνο που μένει στον κ.Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.
Εμείς θα μιλάμε για το αύριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης