Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Θα περιορίσουμε τον αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων στην οικονομία της χώρας

tags :
Ιράν: Θα περιορίσουμε τον αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων στην οικονομία της χώρας
Η πλευρά της Τεχεράνης κατέστησε σαφές ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να περιορίσει τις επιπτώσης των κυρώσεων
Στην παραδοχή ότι οι νέες κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Ιράν θα επηρεάσουν την οικονομία της χώρας, προχώρησε σήμερα (6/11) ο αντιπρόεδρος της χώρας, Eshaq Jahangiri, τονίζοντας ωστόσο ότι η Τεχεράνη έχει σχέδια ώστε να μειώσει τον αντίκτυπο από τις κυρώσεις.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ο κ. Jahangiri δήλωσε ότι «δε μπορών να πω ψέματα ότι οι κυρώσει δεν έχουν καμία επίδραση στη χώρα», προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τις επιπτώσεις των κυρώσεων στην οικονομία της χώρας».
Παράλληλα, ο Ιρανός αντιπρόεδρος πρόσθεσε ότι η ιρανική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με τις εταιρείες που αποτελούν «στόχο» των τελευταίων αμερικανικών κυρώσεων και ότι οι διευθυντές των εταριειών δήλωσαν ότι τα ζητήματα που προκαλούνται από το εμπάργκο των ΗΠΑ θα επιλυθούν.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφερε ότι ο αρμόδιος υπουργός, Javad Zarif, είχε τηλεφωνική συνομιλία τόσο με τον Βρετανό όσο και με τον Νορβηγό ομόλογό του, προκειμένου να συζητήσουν το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA), καθώς και τις διμερείς τους σχέσεις.
Σύμφωνα με το ιρανικό ΥΠΕΞ, ο Βρετανός υπουργός, Jeremy Hunt, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας για την πυρηνική συμφωνία, ενώ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας και εφαρμογής μηχανισμού πληρωμών στην Ευρώπη. ο οποίος θα παρακάμπτει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Νορβηγίας, Ine Marie Eriksen Søreide, υπογράμμισε τη στήριξη του Όσλο για την εφαρμογή της JCPOA, καθώς και την ανάγκη για «αμοιβαία συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους απέναντι στην απόφαση της Ουάσιγκτον, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι θα συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με την Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης