Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Το αποτέλεσμα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών δε θα επηρεάσει τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Το αποτέλεσμα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών δε θα επηρεάσει τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει τάση βελτίωσης» στις σχέσεις των δύο χωρών
Στο γεγονός ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ οι οποίες πραγματοποιούνται σήμερα (6/11), αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, προσθέτοντας ωστόσο ότι η έκβασή τους δεν είναι πιθανό να επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Peskov, «πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εξαπατηθούμε ελπίζοντας ότι θα ξεκαθαρίσουν κάπως τα πράγματα», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «για την ώρα, δεν υπάρχει καμία τάση βελτίωσης να δούμε».
Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι πηγαίνουν σήμερα στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν 35 γερουσιαστές, 39 κυβερνήτες, καθώς και όλα τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Οι Δημοκρατικοί ευελπιστούν να ανακτήσουν από τους Ρεπουμπλικάνους τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν την πλειοψηφία από τον Ιανουάριο του 2011.
Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε χθες (5/11) ότι είναι «σίγουρο» πως θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, και του Αμερικανού ομολόγου του, Donald Trump, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η συνάντηση θα είναι σύντομη.
Παράλληλα, ο κ. Peskov τόνισε ότι οι πρόεδροι των δύο χωρών θα συμφωνήσουν για την πραγματοποίηση μίας ολοκληρωμένης συνάντησης, με τη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή στα τέλη του μήνα να θεωρείται ως η πιθανότερη τοποθεσία για τη συνάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης