Τελευταία Νέα
Διεθνή

Li Keqiang (πρωθ. Κίνας): Το Πεκίνο στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του ΠΟΕ

Li Keqiang (πρωθ. Κίνας): Το Πεκίνο στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του ΠΟΕ
Την στήριξη της Κίνας στις μεταρρυθμίσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), εξέφρασε ο Κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang
Την στήριξη της Κίνας στις μεταρρυθμίσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), εξέφρασε σήμερα (6/11/2018) ο Κινέζος πρωθυπουργός, Li Keqiang, προσθέτοντας ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν θα πρέπει να γίνουν μονομερώς ή με τη δημιουργία κάποιου νέου οργανισμού.
Μιλώντας σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης στο Πεκίνο με τους ηγέτες των έξι κορυφαίων διεθνών οικονομικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, ο Li προειδοποίησε ότι ο ΠΟΕ βρίσκεται αντιμέτωπος με κρίση επιβίωσης.
«Κάποια από τα μέλη του θέλουν να κινηθεί αυτόνομα, ενώ κάποια άλλα θέλουν να καταργηθεί και θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή», δήλωσε.
«Ο περιορισμός της μονομέρειας και του προστατευτισμού είναι ένα κοινό έργο που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες και θα πρέπει να εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις του ΠΟΕ», συνέχισε ο Κινέζος πρωθυπουργός.
«Η Κίνα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις και τις βελτιώσεις του υφιστάμενου συστήματος, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα του ΠΟΕ και διατηρώντας παράλληλα την εξουσία του», πρόσθεσε.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η πορεία της απελευθέρωσης του εμπορίου και δεν θα πρέπει να αλλάξουν οι θεμελιώδεις αρχές του ΠΟΕ, όπως η ανοικτή οικονομία, η διαφάνεια, η συμμετοχή όλων και η μη διακριτική μεταχείριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης