Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε αναζήτηση νέου επενδυτή για την ΕΒΖ το Δημόσιο

tags :
Σε αναζήτηση νέου επενδυτή για την ΕΒΖ το Δημόσιο
Μετά την μη κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την ΕΒΖ από την Innovation Brain για την η κυβέρνηση προσαντολίζεται πλέον σε άλλες λύσεις για τη διάσωση της εταιρίας
Μετά την μη κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης από την Innovation Brain για την η κυβέρνηση προσαντολίζεται πλέον σε άλλες λύσεις για τη διάσωση της εταιρίας.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλους ενδιαφερόμενους και εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ενδιαφερόμενοι για την ΕΒΖ είναι τρεις, ενώ ως προς το σχέδιο εξυγίανσης θα παραμείνει το ίδιο, με αυτό που έχει συμφωνηθεί με την Innovation Brain και τους πιστωτές της ΕΒΖ.
Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις αναφορικά με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς η τρέχουσα λύση «έχει χλωμιάσει», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, για την τρέχουσα περίοδο θα υπάρξει παραγωγή ζάχαρης καθώς οι παραγωγοί παραδίδουν τεύτλα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση από άλλους επενδυτές.
Εξετάζουμε και είμαστε σε συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις για την εξυγίανση της ΕΒΖ, με την συμμετοχή ιδιώτη επενδυτή και σύντομα θα έχουμε νέα να ανακοινώσουμε, είπε ο κ.Πιτσιόρλας, επισημαίνοντας ότι το προηγούμενο σχήμα δεν υπέβαλλε δεσμευτική προσφορά στην καταληκτική ημερομηνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης