Ισχυρή άνοδος για ΕΛΠΕ – Την Πέμπτη τα αποτελέσματα

Ισχυρή άνοδος για ΕΛΠΕ  – Την Πέμπτη τα αποτελέσματα
Περιθώριο για βελτίωση των εκτιμήσεων εντοπίζουν οι αναλυτές της IBG που δίνουν τιμή στόχο τα 8,40 ευρώ
Ανοδική διαφυγή επιχειρεί η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων αφού για πρώτη φορά από τις αρχές Οκτωβρίου φεύγει από τα επίπεδα 7,10-7,20 ευρώ και μάλιστα με καλό όγκο συναλλαγών.
Η μετοχή ξεπέρασε τον κινητό μέσο των 200 ημερών (εκθετικό) και κάνει πράξη 7,49 ευρώ με άνοδο 4,76% όγκο 117 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,28 δισ. ευρώ.
Υψηλό ημέρας έχει γράψει στα 7,50 ευρώ και χαμηλό στα 7,06 ευρώ.
Δημοσιεύει αποτελέσματα την Πέμπτη και η IBG έχει δώσει τιμή στόχο τα 8,40 ευρώ και σύσταση συσσώρευσης. Όπως αναφέρει περιμένει ένα ισχυρό τρίτο τρίμηνο λόγω του θετικού περιβάλλοντος διύλισης με εποχικά δυνατή πορεία αγοράς.
Τα δημοσιευμένα EBITDA αναμένονται στο εννεάμηνο στα 721 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 19% και τα καθαρά EBITDA στα 555 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 16%.
Στο τρίτο τρίμηνο ωστόσο περιμένει αύξηση των καθαρών EBITDA 6,5% και στα 219 εκατ. ευρώ.
Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 343,5 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 26,5% και χωρίς την επίδραση των αποθεμάτων στα 219 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 30%. Στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν 3,5% διαμορφούμενα στα 91,5 εκατ. ευρώ.
Οι αναλυτές σημειώνουν πως μετά από ένα αδύναμο περιβάλλον διύλισης τον Οκτώβριο, καταγράφεται αντίδραση λόγω και της ισχυροποίησης του δολαρίου που ενισχύει ξανά την αισιοδοξία για το υπόλοιπο του έτους. Οι αναλυτές πιστεύουν πως υπάρχει θετικό περιθώριο στις εκτιμήσεις τους και θα τις αναθεωρήσουν μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.


BREAKING NEWS