Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερές οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις των κρατών το 2019

tags :
Moody's: Σταθερές οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις των κρατών το 2019
Σταθερό outlook για το σύνολο των κρατών παγκοσμίως, σύμφωνα με τη Moody's
Ως «σταθερές» ορίζει -κατά μέσο όρο- τις προοπτικές (outlook) για τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας των κρατών, το 2019, η Moody's Investors Service.
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, οι προοπτικές εξισορροπούν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη -αν και σε επιβράδυνση- της παγκόσμιας οικονομίας, κόντρα στην αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Τα τρία τέταρτα των 138 χωρών που αξιολογεί η Moody's έχουν σταθερό outlook, ενώ οι 15 θετικό (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα).
Δεκαεννέα κράτη έχουν αρνητικές προοπτικές, έναντι 22 πριν από ένα χρόνο, επισημαίνεται.
Υπενθυμίζεται πως η Moody's αναμένει η ανάπτυξη των G-20 να κορυφωθεί στο 3,3% το 2018, πριν επιβραδυνθεί στο 2,9% το 2019.
Για τις ανεπτυγμένες οικονομίες της G-20, ο οίκος εκτιμά πως η αύξηση θα υποχωρήσει στο 1,9% το 2019, από 2,3% το 2018.
Η εικόνα στις αναδυόμενες αγορές της G-20 είναι πιο ποικίλη: η ανάπτυξή τους θα είναι σημαντικά πιο βραδύς το 2019, στο 4,6%, από 5% το τρέχον έτος.
«Το υψηλό χρέος, η υποχώρηση της ανάπτυξης και τα αυξανόμενα επιτόκια εκθέτουν κυρίαρχους στον κίνδυνο σοκ, που υπονομεύουν την οικονομική προσιτότητα και τη βιωσιμότητα του χρέους.
Ορισμένες αναδυόμενες και μεθοριακές αγορές είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στις αυστηρότερες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και τον αυξανόμενο εμπορικό προστατευτισμό των ΗΠΑ.
Παγκοσμίως, η μακροπρόθεσμη πορεία για τις χώρες θα εξαρτηθεί από την επιτυχία των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών.
Ο γεωπολιτικός κίνδυνος είναι μια ευρεία κατηγορία που περιλαμβάνει το εμπόριο και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί μια όλο και μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια εμπιστοσύνη και ανάπτυξη», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης